Germontis
Image default
Aanbiedingen

Wat is zonwerende raamfolie?

Ben je op zoek naar een oplossing om te voorkomen dat zonnestralen ongemak veroorzaken in huis? Zonwerende raamfolie is hiervoor een uitstekende optie! Het is een folie die je op het glas aanbrengt. Het ligt aan het soort folie en type glas of dit aan de binnen- of buitenkant is. Zonwerende raamfolie zorgt ervoor dat de warmte wordt tegengehouden en de hoeveelheid licht wordt verminderd. Het folie is zo gemaakt dat de infraroodstraling van de zon weerkaatst wordt. Hierdoor komt de warmte minder goed door het glas heen dan zonder dit folie. Daarnaast vermindert de folie ook de hoeveelheid UV-straling die binnenkomt. UV-straling kan schade aanbrengen aan bijvoorbeeld meubels of stoffering. Deze straling zorgt er namelijk voor dat items kunnen verkleuren. Dit wil je uiteraard voorkomen in huis! 

 

Waarom kiezen voor zonwerende raamfolie?

Ten eerste kan het erg warm worden in huis als de zon vol op het raam staat. Dit kan leiden tot onaangename temperaturen en hoge energierekeningen omdat je meer moet koelen. Met zonwerende raamfolie kun je dit voorkomen. Deze zorgt dat er minder warmte binnenkomt waardoor de airco niet of minder aan hoeft. Daarnaast ontstaat er ook geen schade aan meubels of stoffering. Hierdoor hoef je dit niet te vervangen omdat kleurverschil je niet kan gaan storen.

 

Het aanbrengen van zonwerende raamfolie

Het aanbrengen van zonwerende raamfolie is prima zelf te doen. Er zijn geen speciale gereedschappen voor nodig. Wel is het belangrijk om schoon te werken en de ondergrond goed te reinigen. Vuil en stof verminderen de hechting van de folie. Hieronder vind je een stappenplan voor het aanbrengen van zonwerende raamfolie:

 

Stap 1: Maak het raam schoon met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel.

Stap 2: Meet de afmetingen van het raam op en snijd de folie op maat met een stanleymesje. Het is verstandig een iets grotere afmeting aan te nemen. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt en het te veel kun je gemakkelijk aan het einde wegsnijden.

Stap 3: Maak het raam nat met een plantenspuit zodat je eventueel kan corrigeren tijdens het plakken.

Stap 4: Verwijder de beschermlaag met stukjes van circa 10 centimeter per keer. Begin nu met plakken in een hoek zodat je een duidelijke lijn hebt.

Stap 5: Zit het zonwerende raamfolie helemaal goed? Gebruik dan nu een rakel om eventuele luchtbellen onder de folie weg te duwen. Begin in het midden en werk naar buiten toe. Let op dat er ook veel water vrij kan komen tijdens deze stap. Een aantal handdoeken eronder scheelt erna een hoop dweilen.

Stap 6: Snijd de overtollige folie langs de randen af met een mesje. Ben je klaar? Dan kun je nu genieten van het zonwerende effect van het folie. Weer koel de zomer door!

 

https://plakfoliewebshop.nl