Germontis
Image default
Woning en Tuin

Welke ondervloer kies je voor een nieuwe laminaat vloer?

Welke ondervloer kies je voor een nieuwe laminaatvloer?

Laminaat wordt vaak als vloerbedekking in huis gebruikt. Laminaat heeft meerdere belangrijke voordelen. De huidige laminaatvloeren, die in huis worden gebruikt, hebben een voelbare houtstructuur. Doordat u de houtnerven voelt, zijn ze bijna niet meer te onderscheiden van een vloer die met massieve houten planken is gelegd. Voor het laminaat betaalt u wel veel minder, dan voor een vloer die voorzien is van massieve houten planken. Omdat een laminaatvloer onderhoudsvriendelijk en slijtvast is, kan hij in bijna iedere ruimte worden aangebracht. De toplaag HDF die bij laminaat wordt aangebracht (High Density Fiberboard) zorgt ervoor dat de vloer lang kan worden gebruikt, zonder dat er beschadigingen op te zien zijn.

Andere belangrijke voordelen van een laminaatvloer zijn dat het over een vloerverwarming gebruikt kan worden en spatwater kan verdragen. Wanneer u een laminaatvloer wilt aanschaffen, kunt u dat online doen op Mijnvloeropmaat.nl Ze hebben de keus uit meer dan 1000 verschillende soorten vloeren en leveren volgens de beste kwaliteits-prijsverhouding. Het is mogelijk dat u vragen heeft. Dan kunt u die eenvoudig stellen. Een van de vaklieden zult u een duidelijk antwoord verschaffen, zodat u verantwoord uw laminaatvloer kunt uitkiezen. De ondervloer bij een laminaatvloer is zeer belangrijk. U moet de juiste soort nemen om verantwoord gebruik te kunnen maken van de laminaatvloer.

Wat moet u doen met de ondervloer bij een laminaatvloer?

Wanneer u een laminaatvloer of een andere vloer van houten delen gaat leggen, moet u altijd eerst beginnen met het leggen van een goede ondervloer. De ondervloer moet ervoor zorgen dat er geen vocht vanaf de onderzijde in de vloer trekt en moet geluidshinder tegengaan. Ook zal een goede ondervloer warmte-isolerend werken. Het maakt een groot verschil waarvan de ondervloer is gemaakt. De ondervloer moet erop de eerste plaats voor zorgen dat het laminaat egaal gelegd kan worden en ook zo blijft liggen. Wanneer er laminaat op een vloer met planken gelegd moet worden, is het verstandig om een ondervloer van vilt of Xps platen te gebruiken. De groene vloerplaten zijn daarvoor geschikt. Dit materiaal werkt stabiliserend, zodat de laminaatvloer goed stevig blijft liggen.

Gaat u de houten planken ondervloer eerst vlak maken met OSB-platen, spaanplaat of andere hulpmiddelen, dan kunt u daarna een ondervloer op rol gebruiken.  Is de ondergrond van cement of beton, dan is een foam laag voldoende. Is de betonnen of cementvloer glad, dan is een dunne ondervloer (meestal op een rol) voldoende. Moet de ondervloer gelegd worden op een vloer die veel oneffenheden bevat, dan moet u daar speciale klikplaten voor gebruiken.

Voor een ondervloer bij het gebruik van laminaat in een flat, moet ervoor gezorgd worden dat de benedenburen geen last hebben als u met uw schoenen, die van leren zolen zijn voorzien, over de vloer loopt. In veel gevallen wordt er BleuFloor voor gebruikt. Deze ondervloer is 2 mm dik en 100 cm breed. Met een rol kunt u 15 m2 leggen. Voor appartementen wordt vaak Isotac gebruikt. De Isotac 10dB goud voldoet aan de gestelde normering voor het gebruik van een laminaatvloer in een appartement.   

Laminaat en vloerverwarming

In veel gevallen kunt u er gewoon van uitgaan dat het laminaat geschikt is voor een vloerverwarming. Toch is het belangrijk dat u bij het leggen van het laminaat kijkt naar de geschiktheid van de ondervloer. Niet iedere ondervloer is geschikt voor een vloerverwarming. Een TimberSound ondervloer is in principe geschikt om te gebruiken bij een laminaatvloer met een vloerverwarming. Het heeft de laagste weerstand van de ondervloeren.

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/ondervloeren