Germontis
Image default
Dienstverlening

3 veelgemaakte fouten tijdens het verhuizen

Ga jij verhuizen? Dat kan best wat stress met zich meebrengen, maar met een goede voorbereiding kun je veel verhuisfouten en stress voorkomen. Hier heb je een lijst van veelgemaakte fouten bij verhuizingen die jou kunnen helpen. Overweeg je om de verhuizing aan professionele verhuizers over te laten? Dan kun je altijd een Verhuisbedrijf Almere inschakelen!

Te laat inpakken

Het gebeurt heel vaak dat mensen te laat beginnen met inpakken als ze gaan verhuizen. Dit kan behoorlijk onhandig zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor eventuele helpers zoals familie of verhuizers. Het kan zelfs leiden tot extra kosten als verhuizers moeten wachten of langer moeten werken. En laten we de extra stress die last-minute inpakken met zich meebrengt niet vergeten. Het is eigenlijk een goed idee om ruim van tevoren te beginnen met inpakken. Je kunt een handige checklist gebruiken en spullen die je niet meteen nodig hebt, al weken van tevoren inpakken. Op die manier kun je op de verhuisdag zelf al je energie steken in het sjouwen en verplaatsen van je spullen, zonder al die inpakstress.

Verkeerde of slechte verhuisdozen

Een veelvoorkomende fout bij verhuizen is het verkeerd inpakken van verhuisdozen. Sommige mensen proberen kosten te besparen door plastic tasjes of vuilniszakken te gebruiken, of ze proppen een doos vol met te zware boeken. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien goedkoop lijkt, is het geen goede manier om stress tijdens de verhuizing te voorkomen. Het is echt de moeite waard om te investeren in stevige verhuisdozen, omdat dit schade aan je spullen kan voorkomen en het veel gemakkelijker maakt om ze te dragen. Gebruik dozen van dezelfde grootte, zodat je ze makkelijk op elkaar kunt stapelen en stapelen in de verhuiswagen. Denk er ook aan om het gewicht van je spullen in overweging te nemen terwijl je inpakt. Vaak heb je meer spullen dan je aanvankelijk denkt, dus zorg ervoor dat je voldoende verhuisdozen in huis hebt om alles veilig in te pakken. Dit zal problemen op de verhuisdag zelf helpen voorkomen.

Contracten te laat omzetten

Een vaak voorkomende vergissing tijdens verhuizingen is het vergeten om op tijd je contracten voor zaken als telefoon, televisie en internet over te zetten naar je nieuwe adres. Meestal zijn nutsvoorzieningen zoals water, gas en elektriciteit wel geregeld in je nieuwe woning, maar de genoemde diensten hebben vaak enkele weken nodig om overgezet te worden. Een handige tip is om je verhuizing ongeveer twee maanden van tevoren door te geven aan je serviceproviders, en dit toe te voegen aan je checklist zodat je het niet vergeet. Een ander belangrijk punt op je checklist is het tijdig doorgeven van je nieuwe adres aan relevante instanties om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke post misloopt zodra je bent verhuisd. Het is slim om dit ruim van tevoren te regelen, zodat je onnodige problemen kunt voorkomen tijdens je verhuizing.