Germontis
Image default
Woning en Tuin

Alles over rolgordijnen op een rijtje

Rolgordijnen zijn een van de meest bekende raamdecoratie. Ze hebben een grote invloed op de sfeer en stijl in huis. Gelukkig zijn ze beschikbaar in verschillende soorten met ieder weer verschillende varianten. Het aanbod in kleur, stof en transparantie is ruim waardoor er altijd een passend rolgordijn beschikbaar is. Duo rolgordijnen worden met de tijd steeds populairder, dit omdat men hier de voordelen vaker van inziet. In deze blog gaat het over de voordelen, functies en eigenschappen van rolgordijnen en duo rolgordijnen.

 

Drie verschillende rolgordijnen

Rolgordijnen worden aangeboden in drie verschillende transparanties, hierdoor zijn ze ideaal voor alle ruimtes in huis. Rolgordijnen hebben een positieve invloed op de sfeer in huis en hebben een warme, gezellige en sfeervolle uitstraling. Ze zijn beschikbaar in een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Rolgordijnen kunnen ook gemonteerd worden op draai- en kiepramen. Een leuk idee om je zolderkamer te upgraden met dakraam rolgordijnen.

 

Verduisterende rolgordijnen zijn erg populair in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor ze een invloed hebben op je nachtrust. Je kunt genieten van een donkere slaapkamer die leuk is aangekleed dankzij je mooie rolgordijn. Niet alleen kunnen deze rolgordijnen verduisteren, ook hebben ze een isolerende functie. De dikte van de stof zorgt ervoor dat er een isolerende laag wordt gecreëerd. Dit heeft als gevolg dat de stilstaande laag lucht tussen je raam en rolgordijn de warmte buiten tegenhoudt.

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn de perfecte raamdecoratie voor de combinatie tussen lichtinval en privacy. Je kunt niet door deze stof heen kijken waardoor ze erg populair zijn aan de straatkant van het huis. Hiermee voorkom je namelijk dat er voorbijgangers bij je naar binnen kunnen kijken. Een veilig gevoel in huis hebben is natuurlijk van belang, je privacy speelt hier een grote rol in.

Zijn de bovenste twee rolgordijnen niet hetgeen waar naar je op zoek bent, dan zijn transparante rolgordijnen de derde variant. Ook zijn beschikbaar in verschillende soorten en kleuren. Het is mogelijk om door deze stof heen te kijken, daardoor zijn ze niet ideaal voor je privacy. Wel laten ze een ruimte erg licht, open en groot lijken. Transparante rolgordijnen komen vooral voor bij woningen met een mooi uitzicht naar buiten, hier kun je dan altijd van blijven genieten.

 

Duo rolgordijnen van deze tijd

Zijn rolgordijnen nu niet helemaal het type raamdecoratie waarnaar je op zoek bent? Kijk dan eens naar de duo rolgordijnen. Deze bestaan uit twee verschillende stofstroken die elkaar afwisselen. De stofstroken bestaan uit een donkere en lichtere kleur waardoor de combinatie tussen privacy en lichtinval mooi op elkaar aansluit. Je duo rolgordijn op maat sluit perfect aan op de afmetingen van je raam. Hierdoor hebben ze een prachtige uitstraling en maken ze je huisstijl compleet.