Germontis
Image default
Woning en Tuin

Dakpanplaten: Jouw dak weer volledig

Dakpanplaten worden steeds populairder. Zowel bij de bouw van een nieuwe woning als bij een renovatie worden deze platen met enige regelmaat ingezet om een nieuwe uitstraling aan de woning te geven. Het is namelijk een eenvoudige manier, omdat de platen met de dakpannen erop direct op de dakconstructie gelegd kunnen worden. De platen worden vooraf gemaakt, waardoor er bij jouw woning zelf weinig werkzaamheden meer uitgevoerd hoeven te worden. Binnen een korte tijd is het genieten van jouw dak en kun je profiteren van een lange levensduur van de materialen die op het gebouw liggen.

 

Dezelfde uitstraling als de klassieke dakpannen

De dakpanplaten hebben dezelfde uitstraling als de klassieke dakpannen. Dit komt doordat een plaat uit verschillende dakpannen bestaat. Hiermee krijg je dus een klassieke uitstraling, terwijl je niet jouw hele dakconstructie meer gereed hoeft te maken. Het lichte gewicht van de platen kan namelijk ook gedragen worden door een zwakkere dakconstructie. Het is daarom een ideale manier om de renovatie van jouw woning uit te kunnen voeren. Daarnaast worden de platen met enige regelmaat ingezet bij boerderijen, schuren en garages. Voornamelijk deze gebouwen hebben niet altijd meer een goede constructie om de traditionele dakpannen te kunnen dragen en meer veiligheid te kunnen creëren.

 

Een aantal keuzes maken

Als je de dakpanplaten op de gebouwen wilt hebben, sta je voor meerdere keuzes. Zo moet je in eerste instantie kijken of je kunststof, aluminium of gegalvaniseerd staal wilt hebben. Ook moet je bepalen of je direct voor isolatie wilt gaan of juist niet. Niet voor ieder gebouw is isolatie nodig en je moet goed bekijken of je de warmte in een bepaald gebouw wilt houden of dat het niet nodig is. Zodra je de keuzes gemaakt hebt, profiteer je van de voordelen. Zo zit er een speciale coating op de platen die ervoor zorgt dat er weinig onderhoud vereist is. Je bent dus niet lang meer bezig om jouw dak goed te houden.

 

Een goede prijs-kwaliteitverhouding

Wanneer je de dakpanplaten op jouw dak hebt liggen, geniet je van nog meer voordelen. Zo kun je gaan kijken naar de kleuren van de pannen. Deze kunnen helemaal aan jouw wensen aangesloten worden. Ook heb je een goede prijs-kwaliteitverhouding te pakken. Voor een laag bedrag kun je de platen in handen krijgen, maar je hebt wel altijd hoogwaardige kwaliteit op het dak liggen. De installatiekosten blijven tevens laag.