Germontis
Image default
Gezondheid

Buteyko

Wist je dat de Buteyko methode een natuurlijke geneeswijze is die binnen enkele minuten hoestbuien, benauwdheidsaanvallen, een verstopte neus, bronchiale astma en allergische verschijnselen zoals hooikoorts opheft. De Buteyko methode is ontstaan dankzij de Russische fysioloog en arts Konstantin Buteyko. Konstantin Buteyko heeft een trainingsprogramma gecreëerd waarmee mensen hun ademhaling kunnen normaliseren. Deze methode houdt kort gezegd in dat u gezonder kunt worden door rustiger te ademen. Het wordt gebruikt voor onder andere 150 bekende aandoeningen. 

Voordelen van Buteyko

Het toepassen van de Buteyko methode verbetert de zuurstofopname door de weefsels, zodat de handen en voeten warm worden en uw energieniveau stijgt. Binnen enkele minuten kunnen benauwdheidsaanvallen bij bronchiale astma, hoestbuien, een verstopte neus en allergische verschijnselen zoals hooikoorts opgeheven worden. Daarbij worden de symptomen van deze aandoeningen uitgesteld. Dat is het mooie van de Buteyko methode. Het is het bewust verminderen van de ademhaling door ontspanning en kent veel voordelen. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, waardoor spanning verdwijnt en innerlijke rust ontstaat en je concentratievermogen verbeterd. Je kunt beter slapen en wordt uitgerust wakker. Er zitten nog meer voordelen aan Buteyko verbonden.

Over Buteyko

De Buteyko methode wordt al meer dan drie decennias toegepast in de Russische geneeskunde. De naam Buteyko komt van de Russische arts en fysioloog Konstantin Buteyko. Hij is degene die de Buteyko trainingsprogramma heeft bedacht waarmee mensen hun ademhaling kunnen normaliseren. Het verminderen van de diepte van de ademhaling door het ontspannen van het middenrif, zodat er een licht gevoel van tekort aan lucht ontstaat. Dat is de Buteyko methode. Buteyko is ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Een te grote longventilatie leidt tot verstoring van de immuniteit, met als oorzaak een verstoring van de stofwisseling. Diepe ademhaling die niet is afgestemd op de hoeveelheid lichamelijke inspanning die iemand verricht, kan direct of indirect voor gezondheidsproblemen zorgen. Om deze verstoringen te compenseren, ontwikkelt het lichaam beschermende reacties zoals een verstopte neus, hoestaanvallen en allergische verschijnselen zoals hooikoorts. Door het uitvoeren van de Buteyko training worden de vernauwde bloedvaten geopend, de stofwisseling genormaliseerd en de immuniteit versterkt. Heb je last van slaapapneu, hyperventilatie, hoestbuien, snurken, een verstopte neus, benauwdheid of stress? Voor deze en andere aandoeningen kan Buteyko een oplossing bieden.

https://buteyko-limburg.nl/de-buteyko-methode/