Germontis
Image default
Eten en drinken

Kaas proeven voor kaasminnend Nederland

Nederland is bij uitstek een land van koeien, tulpen en kaas. Toeristen bezoeken massaal Nederland en gaan op zoek naar de mooiste plekken in ons land. Uiteraard wordt bij hun bezoek ook kaas geproefd. Want zoveel soorten verschillende kazen, smaken en verpakkingen hebben zij nog nooit gezien! Dat kaas verankert is in onze cultuur is te merken aan hoeveel kaas men consumeert. In 2019 was dit ongeveer 20 kilo kaas per persoon. En die kilo’s gaan hard. Men eet kaas op brood, bij verjaardagen, borrel en als geraspte kaas bij gerechten. Niet verwonderlijk dat de toeristen graag kaas willen proeven.

Toeristen proeven

Een andere reden waarom toeristen de kazen willen proeven komt door alle verschillende soorten en verschillende smaken die er te verkrijgen zijn. In een kaasproeverij worden niet meer alleen de standaardkazen (belegen, jong belegen en oude kaas) aangeboden maar ook andere kaassmaken. Denk bijvoorbeeld aan kaas met pesto of een tomatensmaak. Tegenwoordig zijn de gekste combinaties te verkrijgen. En toch is een kaasproeverij niet alleen voor toeristen, maar juist ook voor de echte Nederlander die zo gek is op kaas.

Kaasproeverij Amsterdam

Bij kaasproeverij Amsterdam worden de smaakpapillen goed getest! Elke kaas heeft weer andere smaken, kruiden en textuur. Welke gaat u proeven? De kaasproeverij is niet bij uitstek geschikt voor de toerist, maar juist voor de Nederlander. Als kaaskoppen weten wij vaak niet eens de geschiedenis van de kaasmakerij. De bekende merken zoals Gouda of Old Amsterdam weet de Nederlander nog net te benoemen, maar andere merken? Daarom is de kaasproeverij Amsterdam een goed idee. U leert daar kazen te herkennen, de geschiedenis van de Old Amsterdam Cheese en welke wijnen bij welke kaas het beste passen. Dit is namelijk een vak apart.

Proeven Old Amsterdam kaas

Het merk Old Amsterdam Cheese is inmiddels een gevestigde naam in Nederland en in het buitenland. Met drie vestigingen in Amsterdam is de Old Amsterdam Cheese in de buurt als u Amsterdam bezoekt. Daarnaast is het alleen bij de locatie op Damrak mogelijk om kaas te proeven. Bij de kaasproeverij wordt uiteraard uitleg gegeven over het proces waarmee kaas wordt gemaakt, verteld over de familie Westland die dit merk begon en de kaas- en wijnproeverij mag niet ontbreken. De kaasproeverij geeft de mogelijkheid om uw kennis van de kaas op te halen en nieuwe smaken uit te proberen. Uiteraard kunt u de kaasproeverij combineren met een dagje Amsterdam. U kunt dan het Damrak na de kaasproeverij bezoeken. Amsterdam heeft nog meer pareltjes die niet massaal bekend zijn bij de toeristen. Ontdekt u ze wel?

https://oldamsterdamcheesestore.com/