Germontis
Image default
Boeken en Tijdschriften

Prijsverschil online drukkerijen en lokale drukkers

Wel eens overwogen om gebruik te maken van een online drukkerij? Wanneer je iets moet laten afdrukken heb je veelal de keuze om dit on- of offline uit te laten voeren. Echter zijn er wezenlijke verschillen tussen de twee. Ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder gaan we dieper in op de distincties tussen online drukkerijen en lokale drukkers. Wat zijn de plus- en minpunten? Zou je een voorkeur moeten hebben voor één van de twee? Lees snel verder voor het antwoord.

Voordelen online drukkerij

Het verschil tussen een online drukkerij en een lokale drukker is te vergelijken met de verschillen tussen een webshop en een winkel. Bij een online drukkerij kun je thuis vanuit je luie stoel de boel regelen. Je hoeft nergens naartoe te reizen of je huis überhaupt te verlaten. Bovendien is het vaak heel simpel om een bestelling te plaatsen. Je uploadt je boek of scriptie, geeft je voorkeuren aan en klaar is kees. Verwonderlijk is het dan ook niet dat vele mensen voor online drukkerijen kiezen. Naast het gemak zijn de prijzen vaak beter bij online drukkerijen. Tevens bied menig online drukkerij je de mogelijkheid om al binnen 24 uur te genieten van je bestelling. Hiervoor dien je wel een speciale spoedlijn te bellen. Ondanks dat de drukkerij online is, bieden ze je wel veel mogelijkheden. Denk aan hard- of softcover, kwaliteit van het papier of het formaat. Het gemak, de goede prijzen en de mogelijkheden zorgen er voor dat online drukkerijen vaak de moeite waard zijn.

Nadelen online drukkerij

Bij online drukkerijen zijn de mogelijkheden vaak minder in vergelijking met lokale drukkerijen. Bij hen kun je meer specifiek aangeven wat je precies wilt, terwijl je online toch meer gebonden bent aan de keuzes die de online drukkerij je te bieden heeft. Daarnaast missen sommigen het persoonlijke contact met de drukker. Natuurlijk beschikken websites over een klantenservice waarbij je terecht kunt, maar het is toch anders.

Voordelen lokale drukkers

Lokale drukkers staan bekend om hun ambacht. Vaak leveren zij de beste kwaliteit (maar niet altijd, want er zijn een aantal uitstekende online drukkerijen). Daarnaast is er het persoonlijke contact. Op deze wijze kun je veel eenvoudiger jouw voorkeuren aangeven, zodat het boek er optimaal uit komt te zien. In tegenstelling tot een online drukkerij moet je wel reizen, maar als de drukker erg lokaal hoef je nu ook weer niet zo lang te reizen.

Nadelen lokale drukkers

Vaak zijn de prijzen van lokale drukkers hoger. Je krijgt hier meer mogelijkheden voor terug, maar sommige mensen hebben maar een bepaald budget om te spenderen. Als je niet in de buurt woont van de lokale drukker, moet je soms flink een afstand afleggen alleen maar ook boeken te laten drukken. Online drukkerijen zijn dan toch een stuk gemakkelijker.