Germontis
Image default
Bedrijven

Code 95 cursussen

 

Wat is code 95?

Je bent al jaren werkzaam als buschauffeur en je doet dit baantje met veel plezier. Opeens krijg je te horen van je baas dat je een nascholing moet doen, terwijl je jaren geleden al je rijbewijs hebt gehaald. Het betreft de code95 nascholing en je vraagt je af wat dit inhoudt, hoeveel dit gaat kosten, waarvoor dit nodig is en wat je er als beroepschauffeur mee kunt doen. We zullen je hier meer over vertellen.

 

Waarom bestaat code95?

Code95 is bedacht om de vakbekwaamheid van beroepschauffeurs hoog te houden op de weg. Dit wilt zeggen dat alle chauffeurs van C en D rijbewijzen worden verplicht om een nascholing van 35 uur te volgen om hun kennis en ervaring op te frissen. Ook is het zo dat deze nascholing niet eenmalig is, maar elke 5 jaar terug zal komen voor deze houders. Om dit te behalen is het mogelijk om deze training uit te voeren bij een gespecialiseerd opleidingsbedrijf die deze trainingen aanbiedt.

 

Voor wie is dit?

De code is verplicht voor elke beroepschauffeur die rijdt in Europa. De enige uitzondering op deze regel is als je als beroepschauffeur al minimaal 35 uur aan nascholing hebt gevolgd. In dit geval ben je niet verplicht om deze code bij te laten schrijven. Nadat je deze code95 hebt behaald bij gespecialiseerd opleidingsbedrijf hoef je alleen nog maar bij je gemeente lang te gaan om deze extra aanduiding bij te laten schrijven op je bus- of vrachtwagenrijbewijs. Hierna kan je er weer 5 jaar tegenaan!

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/