Germontis
Image default
Bedrijven

De belangrijkste behang tips

Een van de grootste nachtmerries van de man. Nee, geen bezoekje aan je schoonouders. Het is nog erger! Je partner vraagt je namelijk om haar te helpen met behangen. Jij wilt je natuurlijk niet laten kennen en besluit zelf aan de slag te gaan, maar weet je wel hoe? Laten we beginnen met hoe je het behang moet ophangen. Je kunt het beste bovenaan de muur beginnen met een overlap. Vanaf hier moet je in een rechte baan naar onder werken om het beste resultaat te behalen. Het beste kun je dit doen met een behangborstel. Deze koop je bij de groothandel of bij een verfzaak.

 

 

Gereedschap is je beste vriend

Het makkelijkste is dus om bovenaan de muur te beginnen. Zo is de eerste ophanging goed en kun je het deel wat daaronder hangt nog altijd opzij of naar onder schuiven. Door het behang met een behangspatel glad te strijken voorkom je problemen. Alles wat overblijft snij je af. Zo heb je geen uitstekende stukken behang en je voorkomt een rommelige uitstraling. Zoals eerder vermeld: behang plakken is een kunst en vergt concentratie en precisie. Maak het jezelf makkelijk door goede materialen te gebruiken. Wat hiermee bedoeld wordt is dat je ervoor moet zorgen dat je een scherp mes hebt, een schone behangspatel enzovoorts. Die laatstgenoemde is eigenlijk een must. Hij is namelijk multifunctioneel. Buiten dat je m’ gebruikt om je behang aan te duwen kun je met de spatel ook een vouwlijn maken aan de bovenzijde. Een goede tip: heb je moeite met het knippen of snijden van behang? Maak het dan nat!

 

Afwerking

Je wilt van alles met behangen, maar een ding wil je zeker niet. We hebben het over luchtbellen. Dit is eigenlijk het ergste wat er kan gebeuren. Toch hoef je niet in paniek te raken. Vaak zijn de luchtbellen klein van stuk. Deze kun je vrij makkelijk weg halen. Dit doe je door ze glad te strijken. De luchtbellen die wat groter zijn kosten vaak wat meer moeite. Het is aan te raden om deze eerst weg te wrijven.

https://www.behangservicenederland.com/behang.html