Germontis
Image default
Bedrijven

De voordelen van cosmetica verpakkingen

Wat is een cosmetica verpakking en is dit net als alle andere verpakkingen echt wel nodig? Supermarkten liggen vol met overbodig verpakkingsmaterialen. Producten die we dagelijks nodig hebben zoals brood, groenten, vlees en fruit kunnen veel simpeler verpakt worden of los meegenomen in onze eigen katoenen tas, plastic bakje of een mand. Je moet dan wel weer je eigen brood gaan snijden maar het blijft daardoor ook langer vers! In milieu bewuste supermarkten zie je al gerecyclede zakjes bij de groenten afdeling hangen die ook prima zijn om losse producten in mee te nemen! 

Echter zijn cosmetica verpakkingen een hele andere branche? 

• Ja, dit is een luxe product waar op een andere manier naar gekeken wordt. Hierbij is kleur, materiaal en vorm veel belangrijker. Wanneer je als vrouw een parfumeriezaak binnenloopt gebruik je alle zintuigen. Je gebruikt je ogen en ziet prachtige cosmetica verpakkingen bovendien snuif je verschillende geurtjes op. Een cosmetica verpakking wil je zien, voelen en beleven. Cosmetica verpakkingen stralen luxe uit waar je als vrouw mee geassocieerd wilt worden! Bovendien zijn verpakkingen beter stapelbaar dan de potjes zelf! Ze beschermen de inhoud ook tegen licht, beschadiging en temperatuur. Een cosmetica product is hier gevoelig voor. Crèmes en lotions hebben een bepaalde houdbaarheid en cosmetica verpakkingen zijn hierin cruciaal aangezien ze op de schappen in winkels vol in het licht en warmte staan. 

Maar zou het best wat minder kunnen? 

• Een duurder product besteed meer geld aan de cosmetica verpakking. Wanneer je een goedkoper product in een saaie cosmetica verpakking ziet is dat toch minder aantrekkelijk! Echter cosmetica producten met ECO label promoten het product door er juist géén cosmetica verpakking meer omheen te doen maar het potje donker te kleuren tegen het licht èn natuurlijke, recyclebare materialen te gebruiken. 

Misschien moeten Fabrikanten van cosmetica verpakkingen hierop inspelen?

https://gvo-packaging.nl/cosmetica-verpakking/