Germontis
Image default
Meubels

Een nieuwe vloer leggen

Een vloer bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je huis. Het kan namelijk voor een warme sfeer zorgen. Vaak worden ook de meubels enigszins afgesteld op het soort en kleur vloer dat je hebt. Er zijn echter veel verschillende vloersoorten om uit te kiezen. Iedereen heeft zijn eigen smaak en het is daarom lastig te zeggen welke vloer het beste bij jou past. Daarom nemen we hieronder de verschillende vloersoorten met je door.

Soorten vloeren

Als eerste zijn er de houten vloeren. Hout is een veelgebruikt natuurlijk product en creëert in veel huizen een warme, aangename sfeer. Ook heeft een houten vloer veel karakter en diepte. Goed onderhoud is wel belangrijk, impregneer deze daarom na verloop van tijd.

De laminaatvloer is wellicht wel de meest gebruikte vloersoort van Nederland. Dat komt omdat laminaat, in verhouding tot andere vloeren, makkelijk te leggen is. Ook is het niet duur en ziet het er afgewerkt uit. Plaats onder de laminaatvloer wel altijd een ondervloer.

Een tegelvloer is beschikbaar in veel verschillende kleuren en steensoorten. Tegelvloeren kunnen vaak koud aanvoelen, daarom is een goede vloerverwarming hierbij een must.

Als laatste is er nog de optie voor een ouderwetse vloerbedekking, zoals tapijt. Meestal wordt deze vloersoort gebruikt in slaapkamers. Dat is lekker zacht aan je voeten wanneer je uit bed stapt.

Bescherm je vloer met inbuis stoelpootdoppen

Om je nieuwe vloer goed te beschermen, is het verstandig om beschermde stoelpootdoppen aan te schaffen. Vaak wordt er veel met stoelen geschoven, wat voor krassen kan zorgen. Stoelpootdoppen inbuis zijn geschikt voor stoelen met een ronde poot die recht op de vloer staan. Zo blijf je lang genieten van een mooie vloer.

https://stoeldopshop.nl/