Germontis
Image default
Meubels

Waarom een twijfelaar aanschaffen?

Met een twijfelaar wordt niet bedoelt dat iemand ergens over twijfelt, maar het gaat hier om het type bed en het formaat daarvan. Een twijfelaar heeft twee maten, namelijk 120 x 200 en 140 keer 200. Dit bed heeft de benaming twijfelaar gekregen, omdat het tussen een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed is. Waarom een twijfelaar aanschaffen? Wat zijn de voordelen van een twijfelaar? Zijn er ook nadelen? Dit zijn vragen die verder in dit artikel worden beantwoord.

Voordelen van een twijfelaar

Een twijfelaar is perfect voor kleine slaapkamers. Dit bed neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een tweepersoonsbed, en biedt meer comfort in vergelijking met een eenpersoonsbed. Ook biedt een twijfelaar de mogelijkheid om met zijn tweeën slapen. Het is iets minder ideaal dan met een tweepersoonsbed, maar de mogelijkheid ligt er wel. Het aanbod in twijfelaar bedden is ook groot. Zo kan je ten eerste verschillende maten krijgen, maar daarnaast heb je ook twijfelaars met opbergmogelijkheden. Denk aan lades onder het bed bijvoorbeeld. Een tweepersoonsbed is daarbij ook een stuk duurder vaak, dan een twijfelaar.

Tienerkamer

Zoals eerder al gezegd is een twijfelaar perfect voor kleinere slaapkamers. Een tienerkamer is vaak niet groot, en daar past zo’n bed toch mooi in. Een puber of tiener wilt vaak al aardig snel af van zijn of haar eenpersoonsbed, en dan is een twijfelaar een prima oplossing. Je kan veel mooie en leuke twijfelaars kopen die perfect passen in de slaapkamer van je puber.

Studentenkamer

Een twijfelaar kan een ideaal bed zijn voor een studentenkamer. Studentenkamers staan bekend om kleine kamers voor een lage huurprijs. Het is dus belangrijk om deze kleine kamer zo in te richten dat je genoeg ruimte hebt voor al je spullen. Een tweepersoonsbed is vaak niet mogelijk in een studentenkamer, en een eenpersoonsbed is niet ideaal voor een volwassenen. Daarom is het een mooie oplossing om een twijfelaar aan te schaffen. Neemt minder ruimte in beslag en je kan toch genieten van een goede nachtrust. Voor een studentenkamer is een hoogslaper vaak ook nog een mooie oplossing. Door in de hoogte te werken, creëer je veel ruimte en kan je ook nog meubels onder het bed plaatsen.

Welk soort twijfelaar is perfect voor jou? 

Eerder is al gezegd dat het aanbod in twijfelaar bedden groot is, dat kan het ook moeilijk maken om het perfecte bed voor jou uit te kiezen. Ten eerste is het belangrijk om de kamer op te meten waar je het bed gaat plaatsen. Een twijfelaar heeft verschillende maten, dus is het verstandig om te kijken welke maat goed past in jouw slaapkamer. Als je dat weet, is het ook belangrijk om te kijken naar de soort bedbodem. De meeste verkochte bodem is de lattenbodem, maar je hebt ook een keuze voor een spiraalbode of een boxspring. Deze soorten hebben allen hun voor -en nadelen. Als laatste is het ook handig om van te voren te weten wat voor materiaal je wilt. Zo kan je twijfelaars krijgen van metaal, maar stof is vaak de voorkeur van mensen. Met stof geef je net een wat rustigere uitstraling. Metaal is weer wat stoerder vaak. Voor dat je gaat zoeken is het handig om dit op papier te zetten. Op deze manier maak je het zoeken makkelijker, want je kan filteroptie optimaal gebruiken.