Germontis
Image default
Bedrijven

Wat kun je kopen om beter te slapen?

Beter slapen kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je wakker ligt en nadenkt over hoe je in slaap kunt vallen. Er zijn een paar dingen die je kunt aankopen om beter te slapen. Deze zijn vooral afhankelijk waar je last van hebt.

Je ligt niet lekker

Dit is misschien wel het meest logische probleem om aan te pakken. Je voelt je niet lekker omdat je je draai niet kunt vinden op je matras. Misschien is je matras al oud en doorgezakt en steken de veren er doorheen, maar het kan ook zijn dat door bijvoorbeeld gewichtsverlies of toename het matras niet meer voor jou is. Ga een keer naar een beddenzaak of de Ikea om matrassen uit te proberen, en je zult het verschil snel merken!

Het is te warm/koud

Er zijn veel mensen die de goedkoopste dekbedden kopen. Wist je dat die dekbedden vaak voor overmatig zweten zorgen? De vulling van een goedkoop dekbed is geen dons en vaak ook geen katoen en verergert zweten. Zorg voor (half)dons om je nachten beter te ventileren. Ook het beddengoed kan hierbij helpen! Katoen, linnen en satijn zijn warmte regulerende stoffen die je kunnen helpen.

Ook kun je beter niet gaan slapen in een te warme ruimte en moet je een raampje openzetten. Heb je het juist te koud? De beste, meest natuurlijke oplossing is om een extra deken of kleding aan te doen, maar ook je bed opwarmen met een lekkere warme kruik kan helpen.

Een slaapmasker tegen prikkels van buitenaf

Feestende buren, wonen in een studentenhuis, en meer. Soms kun je een extra zetje gebruiken om in slaap te vallen. Waar de één oordopjes gebruikt voor alle stilte, wilt de ander juist een fijn muziekje of zogenaamde white noise. Ook een slaapmasker kan helpen. Met een slaapmasker word je minder snel afgeleid door bijvoorbeeld je telefoon (zet deze sowieso op stil en leg hem weg!). Zo kan een slaapmasker jezelf helpen aan te leren dat ogen dicht ook echt slapen is.

http://slaapmaskers.nl/