Germontis
Image default
Gezondheid

Handige feitjes over het verzwaringsdeken

Ben je opzoek naar een hulpmiddel om je slaapproblemen te verhelpen? Dan kan het zijn dat je al eens gehoord hebt van een verzwaringsdeken of juist helemaal niet. Een verzwaringsdeken kan je bij slaapproblemen helpen, dat verwacht je misschien niet maar ja, het helpt echt en wordt zelfs aangeraden door therapeuten als je lastig in slaap komt of als je last hebt van andere oorzaken die zorgen voor een slechte nachtrust. Lees hieronder een aantal feiten over een verzwaringsdeken.

  • Een verzwaringsdeken is niet alleen voor volwassenen maar kan ook gebruikt worden voor kinderen. Het helpt je stress te verminderen doordat het druk op je legt, dat zorgt weer voor ontspanning waardoor je makkelijker in slaap komt. 

  • Wanneer je last hebt van slaapproblemen doordat je overdag veel stress ervaart of heel druk bent kan een verzwaringsdeken voor ontspanning zorgen die je sneller en makkelijker in slaap laat vallen en je langer door laat slapen. 

  • Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je het stofje serotonine aanmaakt die ervoor zorgt dat je je weer beter voelt (gelukshormoon) die je dus makkelijker in slaap laat vallen doordat de stress verminderd wordt. Ook zorgt een verzwaringsdeken voor het verminderen van de aanmaak van cortisol die vrijkomt als je stress ervaart, wat natuurlijk dan weer zorgt voor meer ontspanning en gemak om in slaap te vallen. 

  • Een verzwaringsdeken wordt voor veel stoornissen of syndromen gebruikt zoals bijvoorbeeld: Syndroom van down, Anorexia, Boulimia, slaapstoornis, Asperger syndroom en nog meer.

  • Je kunt een verzwaringsdeken ook voor kinderen aanschaffen wanneer je merkt dat je kind niet goed slaapt of niet lang doorslaapt. 

Zoals je hierboven gelezen hebt zijn er veel voordelen aan het gebruik van een verzwaringsdeken en kan het al bij veel problemen helpen om je van je slaapproblemen af te helpen. Neem een kijkje op de webshop van Educadora, daar kun je een verzwaringsdeken kopen, maar ook andere handige tools.