Germontis
Image default
Bedrijven

Hoe leer je hulp vragen?

Sommige mensen hebben nooit goed leren ontvangen. Zij zijn superhandig en draaien hun hand nergens voor om. Er is natuurlijk niks mis mee, om heel erg handig te zijn. Maar, het is wel het onderzoeken waard voor jezelf: ben je zo handig omdat je misschien het stiekem moeilijk vindt om iets te ontvangen van een ander? Als het antwoord ja is, dan kun je hier eens lezen over hoe je leert te ontvangen.

Bezig zijn met jezelf

Het lijkt heel aardig dat je handig bent, zelfstandig en vermoedelijk help je ook veel mensen… Jij bent namelijk zo handig en zelfstandig. Het kan echter ook een afleiding zijn. Een afleiding van waar je zelf mee bezig zou kunnen zijn: met jezelf. Als je namelijk te veel gericht bent op het helpen van anderen, dan hoef je niet na te denken over jouw eigen issues. Dit geldt niet voor iedereen trouwens.

Moeite met ontvangen

Het kan zijn dat je moeite hebt met ontvangen, omdat je misschien niet het gevoel hebt dat je de moeite waard bent om iets te ontvangen. Voor sommige mensen kan dat de reden zijn. Voor sommige andere mensen is de reden echter een andere. Zij hebben moeite met ontvangen, omdat ze er niet op durven vertrouwen dat een andere hen kan of wil helpen. Ze hebben het altijd alleen moeten doen. Dit kan voortkomen uit bijvoorbeeld een jeugd waarin ze al vroeg voor zichzelf moesten zorgen.

Hulp bij belastingaangifte

Een eerste stap kan zijn om hulp bij de belastingaangifte te vragen. Dat hulp bij de belastingaangifte vragen zo’n goede eerste stap is, komt omdat het gaat om de praktijk. Alleen door in dit geval hulp bij de belastingaangifte te vragen, ga je de uitdaging aan. Wat je daarbij goed in de gaten moet houden is hoe je dit ervaart. Heb je moeite met hoe diegene dit doet? Dan is de kans groot dat je inderdaad moeite hebt om te vertrouwen in een ander.

Waarom zou je dit willen? Het is fijn als je zelf veel kunt. Maar de vraag is of je overal eigenlijk wel even blij van wordt. Daarnaast geef je een andere zo niet de kans om iets voor jou te doen. In bijvoorbeeld een relatie kan dit zorgen voor ongelijkwaardigheid.

https://boekhouderkaart.nl/hulp-bij-belastingaangifte/