Germontis
Image default
Auto’s en Motoren

Zoek jij sneeuwkettingen voor je SUV? Drie tips

Heb jij een SUV en zoek je sneeuwkettingen daarvoor? Bijvoorbeeld omdat je op wintersport gaat? Of omdat je in een land woont waar veel sneeuw valt? Veel mensen zoeken sneeuwkettingen voor hun SUV. Hoe pak je dit het beste aan? In dit artikel helpen we je op weg met drie tips voor als je sneeuwkettingen zoekt voor je SUV.

Tip 1. Laat het type sneeuwkettingen afhangen van het type sneeuw

Het ene type sneeuw is het andere type sneeuw niet. Schijnbaar hebben de inuïets (ook wel de Eskimo’s genoemd) tientallen verschillende woorden voor verschillende type sneeuw. Waar zij wonen is het waarschijnlijk nuttig om daar verschillende type woorden voor te hebben.

In Nederland hebben we vaak natte sneeuw. Andere delen van de wereld hebben dus andere type sneeuw. Als je op wintersport gaat, dan dien je dus voorbereid te zijn op dikke sneeuw.

Tip 2. Denk naast sneeuwkettingen ook na over het type banden

Het nadenken over wat voor sneeuwkettingen je dient te kopen is een ding. Maar minstens zo belangrijk is het type banden. Sommige banden kunnen beter met sneeuw overweg dan andere type banden.

Ons advies is daarom dat je naast het inwinnen van advies over je sneeuwkettingen ook advies inwint over de banden die je onder je auto doet.

Tip 3. Overweeg om een andere auto te kopen of te huren

Het type auto maakt ook een enorm verschil wat betreft de voorbereidtijd voor sneeuwrijke gebieden. In principe kun je onder ieder type auto een sneeuwketting plaatsen. Maar bijvoorbeeld een four wheel drive is beter geschikt voor moeilijke terreinen dan een gebruikelijke auto. Zo zijn er veel zaken die een verschil maken wat betreft het aankunnen van sneeuwrijke en/of bergachtige gebieden met je auto. Sneeuwkettingen zijn er een van. Maar minstens net zo belangrijk zijn de auto zelf en de banden die je eronder laat zetten.

Vraag als je naar je garage toe gaat daarom ook eens naar de mogelijkheden om in plaats van het plaatsen van winterkettingen en/of andere banden om gewoon een hele nieuw auto te kopen. Daarnaast is het ook mogelijk een auto te huren. Dit kan je veel geld uitsparen.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Sneeuwkettingen-SUV