Germontis
Image default
Bedrijven

Huishoudelijke taken die u vast wel eens vergeet

Ontkalken

Ontkalken is misschien wel een van de meest vervelende huishoudelijke taken. Heeft u veel last van hard water? Dan zult u vaker moeten ontkalken. Bij ontkalken moet u denken aan uw waterkoker, koffiezetapparaat, maar ook aan uw douchekop en wasmachine. Vrijwel alles waar water bij komt kijken moet eens in de zoveel tijd worden ontkalkt. U kunt uw apparaten makkelijk ontkalken met azijn. Ook voor de douchekop is dit een oplossing. Vul een plastic zakje met azijn en knoop deze om de douchekop. Deze kunt u na een paar uur verwijderen en uw douchekop is ontkalkt.

Trappenhuizen schoonmaken

Wanneer u op gevoel schoonmaakt kijkt u vaak naar of alles er schoon uitziet. Trappenhuizen schoonmaken wordt dan vaak overgeslagen. Dit komt omdat u niet veel tijd door brengt in deze ruimtes. Toch is trappenhuizen schoonmaken wel belangrijk. Er kan zich hier een hele hoop stof ophopen. Daarnaast verplaatst u wanneer u loopt al het vuil vanuit het trappenhuis door de rest van de woning en andersom. Trappenhuizen schoonmaken wordt ook vaak vergeten bij bedrijfspanden.

Pak een ladder

Vrijwel alles wat hoog is wordt vaak vergeten bij het schoonmaken. Hierbij moet u denken aan de bovenkant van deurposten, keukenkastjes, maar ook aan de dakgoten. Alles wat niet op het eerste oog zichtbaar is wordt minder schoongemaakt. Toch is het erg belangrijk de bovenkant van objecten schoon te maken. Bij sommige apparatuur zit de filter aan de bovenkant. Wanneer een filter vol gaat zitten met stof en ander vuil kan dit brand veroorzaken. Sla de filters dus niet over!

 

https://schoonmaakbedrijfvaniersel.nl/trappenhuis-schoonmaken/