Germontis
Image default
Bedrijven

Hulp van een arbeidsmediator

Natuurlijk is het niet prettig, maar er kan altijd een conflict ontstaan op je werkplaats. Soms kunnen deze conflicten nare gevolgen hebben. Zeker als het gaat tussen werkgever en werknemer. Daarom is voorkomen altijd beter dan dat het gebeurd, maar soms is hier nu eenmaal niks aan te doen. Ten eerste is het vervelend voor de werknemer. Hij of zij zal zich na het incident waarschijnlijk schamen. Ook wordt het in de toekomst moeilijker om een normaal gesprek te hebben met de werkgever. Soms is het zelfs zo dat er wordt besloten om de arbeidsovereenkomst te verscheuren. Ook voor de werkgever heeft het nadelen, ook al lijkt dit in eerste instantie misschien niet zo. De baas krijgt steeds meer het gevoel dat zijn of haar vertrouwen in de werknemer is beschadigd.

 

Probeer ontslag te voorkomen

Conflicten die leidden tot ontslag zijn niet leuk. De ex-werknemer moet hard op zoek naar een nieuwe baan om geld te blijven verdienen en de werkgever moet op zijn of haar beurt weer op zoek naar nieuw personeel. Ook moet zo’n abrupt ontslag worden beoordeeld door een rechter. Dit zijn allemaal extra kopzorgen. Een rechter gaat kijken of de werknemer in zijn of haar recht staat, dit is meestal het geval in deze situatie. Ex-werknemers hebben dan vaak recht op een WW-uitkering. Zo krijgen ze nog een deel van hun inkomen maandelijks binnen. Er zijn meerdere manieren om een arbeidsconflict op te lossen en daar is ontslag er eigenlijk geen van.

 

Wat is de oplossing dan wel?

Wat veel mensen en bedrijven niet weten, is dat er bepaalde beroepen zijn die je hierbij kunnen helpen en bemiddelen. Ben jij terecht gekomen of een arbeidsconflict of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken op dit gebied, dan kun je voor arbeidsmediation kiezen. Arbeidsmediation is het proces wat volgt op een dergelijk conflict. Er wordt geprobeerd om de relatie te redden voor dat dit te laat is. Bedenk of arbeidsmediation jou of iemand anders op je werk kan helpen. Er hoeft niemand de dupe te worden van een onbedoeld conflict.

 

https://de-arbeidsmediator.nl/