Germontis
Image default
Bedrijven

Industriële vraag loopt op

Jij en de zilverhandelaar hebben voordeel uit jouw investering. Je hoeft namelijk lang niet de volle 21% te betalen als je zilver op deze manier aankoopt. De belasting die je moet betalen is echt maar ene paar procent. Een win-win voor beide partijen dus. Voor zilverstaven moet je echter de volledige 21% btw betalen. De toename van de industriële vraag naar zilver is vooral te danken aan de toegenomen vraag naar zonnepanelen, en voor deze toepassingen is de afgelopen jaren steeds meer zilver gebruikt. In 2017 werd hiervoor in totaal 94,1 miljoen troy ounces gebruikt, een stijging van bijna 19% ten opzichte van het voorgaande jaar.

 

Zilver kopen voor de lange termijn

Goud is altijd duurder geweest dan zilver en dat zal de komende jaren ook nog wel zo blijven. Dit heeft alles te maken met de afnemende vraag naar zilver. Hierdoor zijn edelmetalen relatief goedkoop geworden in vergelijking met goud. Op het moment van schrijven is de verhouding tussen de twee edelmetalen boven de 80, wat historisch gezien een groot verschil is. Als we kijken naar de prijsbewegingen van de afgelopen jaren, zie je dat er meestal een correctie is op dat niveau waarbij zilver goud inhaalt.

Resultaten uit het verleden bieden zeker geen garantie voor de toekomst, maar tegen de huidige prijzen ziet zilver er momenteel erg interessant uit. In vergelijking met andere beleggingen zijn de prijzen de afgelopen jaren achtergebleven en hebben edelmetalen veel industriële toepassingen en hebben ze een sterke lange termijncollatie met goud.

 

Check de koers op internet

Let op. Ondanks dat de koers van zilver totaal net volatiel is geweest in de laatste paar jaar, betekent dat niet dat er niks veranderd. De verschillen zijn dan wel minimaal, maar zeker niet onbelangrijk. Vooral voor investeerders en beleggers is het van belang dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Zij hebben tenslotte en deel van hun vermogen gestopt in edelmetalen als zilver. Gelukkig zijn er met alle hedendaagse technieken genoeg mogelijkheden om de waarde zilver te achterhalen. Zoek bijvoorbeeld op google en je komt verschillende webpagina’s tegen die de realtime koers van zilver en andere edelmetalen bijhoud.

 

https://zilverprijs.eu/