Germontis
Image default
Auto’s en Motoren

Elektrische auto in 2021

De elektrische auto wordt steeds populairder. Dat komt onder andere door het zuinige gebruik, de gunstige bijtelling en subsidie op de aanschaf van een elektrische auto. Ook in 2021 heeft de auto nog tal van voordelen die het gebruik van de elektrische auto onder zakelijke en particuliere rijders moeten stimuleren.

 

Bijtelling 2021

Over het gebruik van een zakelijke auto wordt bijtelling betaald. De bijtelling 2021 op een elektrische auto is 12 procent over de eerste € 40.000 van de catalogusprijs en 22 procent over de meerwaarde. In vergelijking met een benzine-, diesel- of hybridevoertuig: daar geldt een bijtelling van 22 procent. Voor zakelijke rijders is de elektrische auto dus een uitkomst.

Kilometerregistratiesysteem

Liever geen bijtelling betalen over de auto van de zaak, ook al valt de bijtelling niet al te hoog uit? Door een kilometerregistratie bij te houden is het mogelijk om de bijtelling te ontwijken. Met behulp van een kilometerregistratiesysteem in de elektrische auto worden alle kilometers automatisch bijgehouden. Hiermee kan aangetoond worden dat er jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé met de auto van de zaak wordt gereden. Een kilometerregistratiesysteem is ook handig voor het declareren van de zakelijke kilometers in een privéauto. Het kilometerregistratiesysteem maakt onderscheid in de zakelijke en privékilometers.

 

Subsidie elektrische auto

Een ander voordeel van de elektrische auto is dat er subsidieregeling van toepassing is op de aanschaf van zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s. Bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto kan er tot € 4.000,- aan subsidie aangevraagd worden en voor tweedehands auto’s € 2.000,-. De subsidie is van toepassing op auto’s met een catalogusprijs tussen de € 12.000,- en € 45.000,- én die op een accu 120 km kunnen rijden. Deze regeling is gekomen om de elektrische auto te promoten onder particuliere gebruikers, maar heeft ook voordelen voor de zakelijke rijder.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/