Germontis
Image default
Bedrijven

Investeren in energie

De nieuwe energierekening is binnen en dit kan zo niet langer doorgaan, we moeten nu investeren in energie om niet in de financiële problemen te komen. In deze blog gaan we bespreken waar je allemaal in kunt investeren en welke opties het meeste rendement leveren.

Isolatie

Waar je het beste mee kunt beginnen is het isoleren van je woning. Goede isolatie zal namelijk voorkomen dat de warmte (of koelte) ook daadwerkelijk in je woning blijft. Controleer als eerste het dak. Als het dak niet geïsoleerd is dan heb je verschillende opties. Je kunt een nieuw dak nemen, dit kan het beste als de dak structuur niet meer stevig is. Als je namelijk ooit zonnepanelen wilt aanschaffen (wat wij wel aanraden) heb je een stevig dak nodig. Als je dak vernieuwd wordt dan zal er isolatie materiaal onder de dakpannen worden aangebracht.

Je kunt er ook voor kiezen om het dak van binnen te isoleren of als je een ongebruikte zolderruimte hebt, kun je de vloer isoleren.

Naast het dak kunnen ook de muren en de voorgevel van de woning worden geïsoleerd. De ramen en kozijnen zijn ook erg belangrijk.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp ondersteunt je CV ketel en neemt het werk gedeeltelijk over. Op deze manier verbruik je minder gas.

Naast hybride warmtepompen zijn er ook warmtepompen die er voor zorgen dat de cv ketel helemaal geen gas meer verbruikt. Afhankelijk van je woning kan dit een goede investering zijn.

Zonnepanelen

Het beste kun je zo snel mogelijk zonnepanelen aanschaffen, omdat de tarieven ieder jaar veranderen. Het is namelijk zo dat je geld verdient door de stroom dat jij terug levert aan het net. Als dit minder wordt zal het langer duren voordat jij je investering terug hebt.

Desalniettemin zal het een goede investering zijn, als je namelijk genoeg panelen hebt kun je ook van het gas af en zelfs nog geld verdienen..

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp