Germontis
Image default
Aanbiedingen

Zijn laminaatvloeren duurzaam?

Laminaat is een composietplaat materiaal dat bestaat uit verschillende lagen. Met dit materiaal worden eigenschappen verkregen die met enkelvoudige materialen niet worden verkregen. Laminaat bestaat ondertussen al meer dan 50 jaar en is bedacht om stijl en sfeer aan een huis toe te voegen. Laminaat wordt vaak op een manier gemaakt dat het net lijkt alsof de vloer van hout is gemaakt. Terwijl laminaatvloeren te vinden is in verschillende kleuren, houtkorrelpatronen en andere ontwerpen, kiezen veel mensen ervoor om vaste gekleurde vloeren in de hoofdkamer en een patroon of gekleurde vloeren te gebruiken. Laminaatvloer kan worden gekocht in een brede prijsklasse voor elk budget.

 

Reiniging van laminaat

Je kunt zand mee naar binnen nemen als je je schoenen niet goed schoonmaakt voordat je naar binnen gaat. Het zand wat mee naar binnen wordt genomen, kan de bovenlaag van de vloer schuren en voor krasjes zorgen. Zorg ervoor dat je regelmatig de stofzuiger erbij pakt om dit te verminderen of zelfs te voorkomen. Je zou een opzetstuk voor de stofzuiger kunnen gebruiken om de vloer niet te beschadigen. Wanneer je de vloer goed schoon wil maken, kan je laminaat ook reinigen met (lauw) warm water. Zorg er wel voor dat de vloer niet heel nat of erg lang vochtig is. Dit kan schade aan het laminaat brengen. Je kan er een scheut schoonmaakazijn bij gooien om de vloer goed te reinigen met een microvezel doek. Een dweil kan ook prima gebruikt worden, maar maak de vloer niet te nat. Gebruik in ieder geval geen allesreiniger of soortgelijke schoonmaakmiddelen. Dit kan het laminaat dof maken of zelfs de kleur van het laminaat veranderen. 

 

Het plaatsen van laminaat

Om een laminaatvloer op de juiste manier te leggen, is er een onderlaag nodig. Deze onderlaag is gemaakt van dik plastic of rubber die tussen de vloeren en de muur loopt. De functie van deze laag is dat het voorkomt dat vocht doordringt in de vloerplanken. Ook heeft het een geluiddempende functie.

 

Vragen?

Heb je nog verdere vragen over laminaatvloeren of ben je op zoek naar een laminaatvloer? Bebo Parket heeft een ruim assortiment aan laminaatvloeren.

 

https://www.beboparket.nl/