Germontis
Image default
Aanbiedingen

Wordt vapen het nieuwe roken?

Steeds meer mensen die jarenlang hebben gerookt stappen nu over op vapen. Daar waar roken vroeger heel gewoon was, lijkt vapen nu het ‘nieuwe normaal’. Maar wat maakt vapen eigenlijk anders dan roken, en misschien nog wel het belangrijkste: is vapen gezonder dan roken? Je leest het allemaal in deze blog. Zit je eraan te denken om te beginnen met vapen? Alle benodigdheden hiervoor schaf je eenvoudig en snel online aan op 24high.nl.

 

Wat maakt vapen anders dan roken?

Bij roken verbrandt het materiaal. Dit is bij vapen niet het geval. Bij vapen vindt er namelijk geen echte verbranding plaats. Hoewel de temperaturen in een vaporizer hoog oplopen (zo tussen de 150 en 225 graden Celsius), verbrandt het materiaal dus niet. Het verdampt. De dampen die bij deze verdamping vrijkomen kun je inhaleren. Naast dat je cannabico op de traditionele manier kunt roken, kun je het tegenwoordig dus ook vapen. Zo komt de smaak beter tot zijn recht. Vapen doe je met een zogenaamde vaporizer.

 

Is vapen gezonder dan roken?

Of vapen nu echt gezonder is dan roken zijn de meningen over verdeeld. Sommige beweren dat vapen inderdaad gezonder is dan roken omdat er geen materiaal verbrandt. Juist deze verbranding bij roken zou schadelijk zijn voor de gezondheid. Anderen stellen echter dat vapen net zo ongezond is en dus zeker niet als een gezond alternatief voor roken moet worden gezien. Zo zou de geïnhaleerde damp schade kunnen veroorzaken aan de cellen die zich aan de binnenkant van je longen bevinden. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het opnemen van zuurstof. Ook zorgen ze ervoor dat ons immuunsysteem in werking wordt gesteld op het moment dat er bacteriën en virussen onze longen binnendringen. Zeer belangrijke functies dus, die onherstelbaar verstoort kunnen raken als gevolg van vapen. 

 

Wat heb je nodig om te kunnen vapen?

Het enige wat je eigenlijk nodig hebt om te kunnen vapen is een geschikte vaporizer. Dit is het apparaatje waarmee je de kruidenconcentraten of etherische oliën kunt verdampen en inhaleren. Vaporizers zijn te koop voor zowel thuisgebruik als gebruik onderweg. Kijk maar eens op de website van 24High om te zien wat voor soorten vaporizers zij allemaal in hun assortiment aanbieden. Grote kans dat er ook een geschikte vaporizer voor jou tussen zit!

 

https://www.24high.nl/