Germontis
Image default
Woningen

Wat zijn de beste vloertypes voor kinderen?

Wat zijn de beste vloertypes voor kinderen?

Of je nu je eerste baby op komst hebt, of je gezin heeft al een paar kleintjes onder de voeten, het kiezen van de juiste vloer is een belangrijke beslissing. Het is waarschijnlijk uw prioriteit om een huis te hebben dat zowel veilig als duurzaam is. Gelukkig zijn er veel vloeropties die dit allemaal aankunnen.

Spill-proof eenvoud

Luxe vinyl en laminaat zijn twee geweldige vloerkeuzes voor keukens en andere ruimtes in uw huis die gebonden om veel klein voetverkeer te ontvangen. Deze beide keuzes zijn niet alleen duurzaam, krasbestendig en waterdicht (hallo, afwasbare oppervlakken!), luxe vinylvloeren en laminaatvloeren zijn ook zeer betaalbaar, waardoor ze een ideale optie zijn voor een jong gezin met een beperkt budget. Merken zoals Downs® H2O™ zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar kindveilig, waterdicht vinyl. Nog beter? Zowel vinyl- als laminaatstijlen hebben een lange weg afgelegd sinds hun introductie in de jaren ’70 en ’80. 

Hardhouten vloeren: elegant en gezinsvriendelijk

Als u uw hart echter op echte hardhouten vloeren hebt gezet, kunnen ze nog steeds een goede keuze zijn voor een jong gezin. Hoewel er enige kans op krassen kan zijn met al die voetbalschoenen en scooters die op hol slaan, zijn veel hardhouten vloeren die tegenwoordig op de markt zijn, zoals Aquadura H2O, nu zowel krasbestendig als waterdicht. En nogmaals, luxe vinyl is ook iets om in gedachten te houden als je van die hardhouten look houdt. Er zijn prachtige luxe vinylvloeren, zoals Galvanite, die ongelooflijk goed passen bij het uiterlijk van echte hardhouten vloeren, tot het uiterlijk (en de verscheidenheid) van nerven nabootsen. Maar als echte hardhouten vloeren je droom blijven, is het altijd een mooie keuze. Het laten vervangen door beton bijvoorbeeld is geen optie als je kinderen hebt.

Tel niet op tegels

Tegels lijken misschien niet ideaal optie voor kinderen omdat het hard en glad is, maar keramische of porseleinen tegels zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Hoewel je misschien geen keramische of porseleinen tegels in een speelkamer wilt gebruiken, zijn ze een uitstekende optie voor kinderbadkamers, omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende leuke kleuren en patronen en bestand zijn tegen de zwaarste badroutines.

Comfortabel tapijt

Oké, laten we eerlijk zijn: kleintjes hebben de neiging om om te vallen. Veel. En zelfs als het niet de kinderen zelf zijn die altijd morsen, staan kinderen er nog steeds bekend om dat ze vaak dingen laten vallen: speelgoed, huisdieren, glazen sap, noem maar op. Bovendien is tapijt veel goedkoper dan hardhouten vloeren of tegels. Dit maakt tapijt een uitstekende en veilige keuze voor uw jonge gezin, aangezien een wipe-out in een met tapijt beklede woonkamer vaak geen probleem is. Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel tapijtopties in zowel vlekbestendige als lichtbestendige stijlen.

Snelle oplossingen voor snelgroeiende kinderen

De waarheid is dat kinderen vrij snel opgroeien, en soms heb je een vloeroplossing nodig die snel en gemakkelijk is. Als je kind begint te kruipen en je huidige tegel een gevarenzone lijkt, kan het leggen van rubberen matten of speelkleed een goede oplossing zijn. Schuimtegels of activiteitentapijten zijn ook een leuke manier om de speelkamer van kinderen aan te passen, omdat ze verwijderbaar, gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk te veranderen zijn naarmate je kind ouder wordt, zodat de kamer klaar is voor een meer volwassen thema. Bovendien kunnen vloermatrassen fungeren als demping voor speeltijd en comfort voor dutjes.

https://vloerenbaas.nl