Germontis
Image default
Woningen

Soorten ventilatiesystemen in woningen

Wil je schonere lucht in huis? Dan kun je kiezen voor verschillende soorten ventilatiesystemen. Hier vind je de opties op een rij en kun je bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Ventilatiesysteem A en B

Bij ventilatiesysteem A is er sprake van een natuurlijke toe- en afvoer van lucht. Verse lucht komt via de ramen naar binnen en verlaat op een natuurlijke manier de woning. Hoewel dit systeem gemakkelijk is, is het minder ideaal voor het creëren van constante frisse lucht. Dit ventilatiesysteem zie je vooral terug bij oudere woningen. Ventilatiesysteem B is een enigszins verouderd systeem dat niet meer gebruikt wordt.

Ventilatiesysteem C

Bij ventilatiesysteem C is er sprake van natuurlijke toevoer van verse lucht en een mechanische afvoer van lucht. Dit systeem zie je terug in veel woningen: via roosters of ramen komt de verse lucht binnen: vervuilde lucht wordt vervolgens door een ventilatiesysteem mechanisch afgevoerd. Het ventilatiesysteem C is verkrijgbaar in verschillende varianten.

Ventilatiesysteem D

Je kunt ook nog voor ventilatiesysteem D kiezen. Bij dit systeem is er sprake van een mechanische luchttoevoer en -afvoer. Deze ventilatiesystemen zijn in de eerste plaats energiezuinig, maar ook milieuvriendelijk. Je bent met dit systeem altijd verzekerd van warmteterugwinning en een minimaal warmteverlies.

Vooral ventilatiesysteem C is populair, maar steeds meer mensen kiezen ook voor ventilatiesysteem D. Dit zijn de twee systemen waarmee je de beste resultaten behaalt en altijd kunt profiteren van schone lucht in je woning, en daarmee ook van alle voordelen zoals een gezonde leefomgeving en het besparen van energie. 

Ventilatiesystemen (en al hun info) kan je ruim terugvinden op deze ventilatieshop.