Germontis
Image default
Toerisme

Kusttram van Oostende naar Knocke

blankenberge eten

De kustlijn van De Lijn kan aan de Belgische kust niet ontbreken. Je kunt gemakkelijk van het ene uiteinde naar het andere komen en onderweg een aantal leuke stops maken. We reisden onlangs van Oostende naar Knokke.

Vertrek vanuit Oostende

Gaat u zoals wij met de trein de zee op, dan is de kusttram een ​​fluitje van een cent. Als u graag met de auto reist, kunt u uw auto het beste parkeren op een van de volgende buitenste parkeerplaatsen:

Maria Hendrikapark: Op 10 minuten wandelen van de kusttramhalte Oostende Station, maar je kan ook een wandeling maken in het park om je reis te beginnen!

Oosteroever (Ankerstraat): De kusttramhalte Oostende Duin en Zee ligt op 5 minuten lopen

Halte 1: Bredene Renbaan

Er zijn maar een paar stops in Bredene, maar een tussenstop in Bredene aan Zee is de moeite waard. Bij de Duinenstraat haal je de volgende reis heerlijke broodjes!

We stopten bij Brading Racecourse waar het beroemde naaktstrand zich bevindt. Nee, we zijn niet naar het naaktstrand geweest (jammer!), Maar we hebben wel gezocht naar Katja Novitskova ’s Beaufort artwork-activatiemodus (mutant). Wat is het? Nematodenwormeieren worden groter tijdens de ontwikkeling. Je bent nu niet zo slim, hè? Lees hier de volledige beschrijving.

Halte 2: Wenduine Centrum

We hebben het al meerdere keren genoemd, we vinden dat De Haan prachtige prachtige villa’s en duinen heeft, heel mooi. We kozen echter voor Wenduine als de volgende stop.

Klokkenmaker Belle Histoire

Verder weg van de drukke Kerkstraat ligt Belle Histoire, een klein restaurant / winkel. Het is altijd een goed idee om een ​​kopje koffie te drinken in de “West-Vlaanderen streek” en daarna te proeven van de overheerlijke goochelaar, de eigenaresse Sophie maakt het graag voor je klaar!

Een korte wandeling langs het park van Wenduine Molen is ook een goede keuze. Je hoort de vogels luid tjilpen, maar dit kan het geluid van de voorbijrijdende auto compenseren.

Halte 3: Blankenberge Station

De Kerkstraat in Blankenberge is moeilijk te vermijden: het is de “snelste” weg naar de zeedijk (tenminste als je niet alleen door het winkelend publiek loopt), en er zijn veel restaurants en kledingwinkels te ontdekken . Escape Home and Travel is de ster van alle modeketens. Als je binnenshuis wandelt, wil je natuurlijk meer op vakantie!

Ons kind wil Sportland’s grijper proberen. Benieuwd of we deze beer hebben zien dromen van een beer?

Halte 4: Zeebrugge – Kerk

Slenteren in de haven of comfortabel vergaderen bovenop de nieuwe ABC-toren? Laat u fascineren door de prachtige natuur! We klommen naar de top van de berg, dronken daarna koffie in Njord en genoten van het prachtige uitzicht op de pier. We hebben nog geen honger, maar de geur van de keuken is erg aantrekkelijk. Kinderen hebben? Bezoek dan de waterkant! Let op: een bezoek kan 2 uur duren. Wil je toch een tijdje door Knokke slenteren, dan kan je de volgende keer Seafront redden.

Eindhalte: Knokke – Station

Eenmaal in Nok zal onze maag een beetje hees zijn. Nadat we voorbijgangers een paar keer hadden gevraagd waar ze konden eten, kregen we te veel antwoorden! Bij Simz kozen we voor spaghetti bolognese: veel groenten in de saus en een bosje verleidelijke kaas er bovenop! De sandwiches zien er goed uit, maar er komt altijd een grote portie pasta binnen!

Wil je deze reis binnen 2 dagen maken? In Knokke koop je mooie interieurartikelen bij Couleur Locale of Metamorfoza, of maak je een wandeling in het Zwin. Het Zwin ligt verder weg en is vanaf oktober niet meer bereikbaar met de bus (je kunt nog uitstappen op het Oosthoekplein en vanaf daar is het 30 minuten lopen).

We namen de trein naar huis, maar als je nog een auto hebt in Oostende, maak je geen zorgen: de kusttram terug naar Oostende doet er ongeveer een uur over.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html