Germontis
Image default
Bedrijven

Met deze vragen kies jij een nieuwe vloer

Het kiezen van een nieuwe vloer kan soms best lastig zijn. De mogelijkheden voor een vloer zijn tegenwoordig eindeloos. Het is belangrijk dat je een vloer vindt die bij jouw woning past. Niet iedere vloer past bij ieder interieur of in elke ruimte. Wij vertellen jou waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe vloer gaat uitzoeken.

Welke vloer moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er talloze vloeren beschikbaar. Ga je voor een moderne uitstraling van Pvc-laminaat of ga je voor een natuurlijke uitstraling door de vloer anhydriet te egaliseren? Met de volgende vragen te beantwoorden weet jij welke vloer bij jou past.

In welke ruimte wordt de vloer gelegd?

Niet iedere vloer is geschikt voor elke ruimte, dit komt omdat elke ruimte anders wordt gebruikt. We bespreken de verschillende kamers in huis.

–          Woonkamer: de woonkamer wordt in de meeste huishoudens als meest gebruikt. De vloer moet dus het een en ander kunnen verdragen en moet makkelijk te onderhouden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laminaat, parket of een Pvc-vloer.

–          Slaapkamer: je wilt in de slaapkamer natuurlijk een vloer hebben, die zorgt voor weinig geluid. Een vloer van vinyl of een tapijt zijn in de slaapkamer de beste optie.

–          Badkamer: bij de badkamer moet je rekening houden met de vochtigheid. Hierdoor vallen parket of een houten vloer af. Een betegelde vloer of een Pvc-vloer zijn het meest geschikt in een vochtige ruimte.

Wordt de vloer intensief gebruikt?

De ene ruimte van je woning wordt intensiever gebruikt dan de ander. Neem bijvoorbeeld de woonkamer. Deze ruimte wordt vaak het meeste gebruikt. Het is belangrijk dat je dan een vloer kiest met een sterke toplaag. Zeker wanneer je spelende kinderen of huisdieren hebt. De sterke toplaag zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat en je woonkamer er netjes uit blijft zien.

Laminaat van hoge kwaliteit of een goede Pvc-vloer is voor de woonkamer de beste keuze. Voor ruimtes die minder intensief gebruikt worden, zoals de zolder, kun je voor een goedkoper alternatief gaan.