Germontis
Image default
Bedrijven

Optimaal gebruik maken van je kleine badkamer

Oh wat een heerlijkheid moet het zijn om een eigen bad te hebben. Lekker in het weekend in de avond heerlijk relaxen onder het genot van een kopje thee of een glaasje wijn, een zacht muziekje op de achtergrond, wat snacks, een goed boek… Maar niet iedereen heeft deze luxe. Sommige mensen moeten het doen met een ontiegelijk vervelende kleine badkamer waar je de wasbak van de muur af stoot als je alleen al probeert om je om te draaien. Dit klinkt als pure horror, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn een paar dingen die je kunt doen of kopen om je kleine badkamer beter te maken.

Opruimen

Vooral in een kleine ruimte is het extra belangrijk om geordend te zijn. Zorg dus ook dat je de ruimte zo hebt ingedeeld met de juiste producten om op te kunnen ruimen. Een goede gesloten kast voor handdoeken, shampoo, een prullenbakje, dit is wat ervoor zorgt dat je geen stress hebt van rompslomp. Hier hoort ook bij dat je soms een ruimte buiten de badkamer moet gebruiken om misschien je spullen naartoe te verplaatsen. Een hangende kast op de overloop voor de badkamer of een extra plek in de slaapkamer bijvoorbeeld

Waterkering

Eén van de dingen waar je snel last van hebt bij een kleine badkamer is dat alles in een mum van tijd nat is. Dit is vervelend als een badmat hebt die de hele tijd nat wordt en je de hele tijd op en neer aan het lopen bent met spullen. Een goede oplossing hiervoor is een waterkering. Een waterkering is een soort flexibele dam die al het water tegen weet te houden. Zo kun je een stukje van je badkamer afzetten (rond de douche) waardoor de rest droog blijft!

Thema

Hoewel het advies vooral is dat je de kleine ruimte die je hebt zo leeg mogelijk moet houden, kan een thema juist helpen. Als je een thema hebt zoals jungle of bijvoorbeeld veel in goud en wit kleurt, dan heb je iets om te onderhouden. Een thema kan ervoor zorgen dat kleine dingen zoals washandjes en onnodige tubes sneller storend lijken in het oog. Daardoor hou je de badkamer sneller netjes.

https://waterkeringdouche.nl/