Germontis
Image default
Bedrijven

Stap voor stap jouw perfecte kerstboom uitzoeken, opzetten en versieren

De kerstboom uitzoeken, opzetten en versieren is natuurlijk een van de magische momenten tijdens de feestdagen. Het is voor sommige zelfs een jaarlijkse traditie. Je kan natuurlijk ervoor kiezen om een pop-up kerstboom te kopen, maar je kan er ook voor kiezen om voor een echte kerstboom te gaan. Bij het uitzoeken, opzetten en versieren van een echte kerstboom, is het belangrijk dat je een aantal stappen volgt. Die stappen gaan wij nu met jou doornemen!

 

Het uitzoeken van de kerstboom

Als eerste is het enorm belangrijk dat je eerst uitzoekt wat voor soort kerstboom je wilt. Zo heb je namelijk een aantal verschillende bomen! Wellicht wel veel meer dan je in eerste instantie dacht. Hieronder staan ze voor jou mooi op een rijtje geschreven:

 

Nordman

De Nordman is een hele populaire boom. Deze verliest nauwelijks naalden en prikt niet. De meeste mensen kiezen voor deze boom!

 

Edelspar

Ook de edelspar is een erg populaire boom. De edelspar verliest wederom geen naalden en prikt niet.

 

Fijnspar

De fijnspar is bekend, omdat het de meest traditioneelste kerstboom is.

 

Servische spar

Deze boom is erg mooi om te zien. De takken en naalden zijn zo verdeeld, dat er nauwelijks een kale plek is te vinden bij de kerstboom.

 

Blauwspar

Als allerlaatste: de blauwspar. De blauwspar is een erg bijzondere boom, omdat (je kan het misschien al raden) de boom een blauwe kleur heeft.

 

Opzetten van de kerstboom

Bij het opzetten van de kerstboom moet je op een paar punten goed letten. Zo moet je kijken of je kerstboom een ‘kluit’ heeft. Zo ja? Dan is het nodig om de kerstboom in een mand of pot te zetten. Belangrijk! Vul de mand of pot ook goed met inhoud! Zo wiebelt je boom niet om, nadat je net klaar bent met het versieren ervan. Tip: Doe er een leuk kleedje omheen of een leuke kerstboommand. Zo staat het net iets leuker:).

 

Versieren van de kerstboom

Bij het versieren van de kerstboom kan je het natuurlijk zo gek maken als dat je zelf wilt. Hou je van felle kleuren en veel lampjes in de kerstboom? Of kies je liever elk jaar voor een kleurenthema? Alles kan en niks is gek. Het is alleen belangrijk om goede kerstverlichting te hebben. Voor onder andere veiligheid, maar het is ook fijn voor jezelf. Zo wil je bijvoorbeeld niet jarenlang allemaal snoertjes uit de knoop halen.