Germontis
Image default
Beauty en verzorging

Tandenpoetsen bij peuters of kleuters

Hoewel melktanden natuurlijk uiteindelijk worden gewisseld, is het enorm belangrijk om het gebit van peuters en kleuters goed te poetsen. Melktanden zijn nog niet voorzien van een beschermend laagje tandglazuur, een kindergebit is dus erg kwetsbaar. We begrijpen dat dit misschien niet in ieder huishouden het leukste moment van de dag is, maar met een gestructureerde aanpak én de juiste elektrische tandenborstel voor kinderen wordt tandenpoetsen een plezierige gewoonte, zonder tegenstribbelen.

Essentiële verzorging van een kindergebit

Als melktanden eenmaal doorkomen is een goede verzorging essentieel voor de verdere ontwikkeling van een kindergebit. Het is de basis voor een volwassen gebit met vaste tanden. Aangetaste melktanden en diepgewortelde infecties kunnen ook blijvende tanden en kiezen beschadigen. Daarnaast zijn gezonde tanden cruciaal voor de ontwikkeling van het spraakvermogen van uw kind. Ondanks dat sommige peuters en kleuters misschien zelf enthousiast aan de slag willen, is het verstandig dat u ook zelf de tanden van uw peuter of kleuter poetst. We raden u aan om dit in ieder geval tot doen tot uw kind zeven jaar oud is.

Gebruik een zachte, ronde tandenborstel

Gebruik altijd een zachte, ronde tandenborstel om de tanden van uw kind te poetsen. Het formaat van het borsteltje zou ongeveer net zo groot moeten zijn als de tandjes van uw peuter of kleuter. Gebruik bij voorkeur een smakelijke fluoride tandpasta en poets sowieso twee keer per dag, twee minuten lang. Kies daarvoor vaste momenten, bijvoorbeeld ’s ochtends na het ontbijt en voor het slapen gaan. Als alle gezinsleden betrokken zijn bij dit dagelijks ritueel, kunt u er ook een gezellig gezinsmoment van maken. Als u kind de leeftijd van drie jaar heeft bereikt, kunt u er ook voor kiezen om met een elektrische tandenborstel te poetsen. Met een elektrische tandenborstel bereikt u moeiteloos ook de lastig bereikbare plekken en verwijdert u eenvoudiger tandplak. Vergeet niet om de opzetborstel tijdig te vervangen, na verloop van tijd vormt dit een broedplaats van bacteriën.

Elektrische tandenborstels met Disney-figuren

In onze webshop vindt u verschillende elektrische tandenborstels en opzetborstels voor peuters en kleuters tot zes jaar. De tandenborstels zijn speciaal ontwikkeld voor een melkgebit en hebben een zachte, ronde borstelkop. Verkrijgbaar in opvallende kleurtjes, of kies voor de favoriete Disney-held van uw kind. Uw nieuwe elektrische tandenborstel voor uw peuter of kleuter bestelt u eenvoudig en snel bij Tandartswereld.nl.

https://www.tandartswereld.nl/