Germontis
Image default
Bedrijven

Zonder diploma aan de slag

Wil jij niet meer leren, maar zo snel mogelijk geld verdienen? Dan is het handig om uit te zoeken wat bij jouw wensen past. Er zijn namelijk nog best wat banen, waar je niet of nauwelijks scholing voor nodig hebt. Wel is het slim dat je iets doet waar je genoeg zin in hebt. Het kunnen namelijk anders nog wel eens voor jouw gevoel hele lange dagen worden.

Werk als orderpicker in de fulfilment

Fulfilment is een ander woord voor logistiek. Een orderpicker werkt in het fulfilment. Hij zoekt alle producten bij elkaar, voor één bestelopdracht. Soms moet je daarvoor ook een hefttruck kunnen rijden, maar dat is niet overal zo. Nog een voordeel is dat je, als jij je best doet, misschien ook wel een heftruck certificaat kan halen. Op die manier vergroot jij jouw kansen op werk dat net een beetje beter betaald wordt.

Andere beroepen

Naast dat je kunt werken in het fulfilment zijn er nog heel veel andere branches met mogelijkheden. Beroepen waar je prima zonder diploma aan de slag kan:

  • Ompakmedewerker
  • Schoonmaker
  • Toiletjuffrouw
  • Bediening
  • Bordenwasser
  • Krantenbezorger
  • Oppasser
  • Productiemedewerker

Heb je een rijbewijs? Dan kun je ook werk zoeken als koerier. Als je ook nog het vrachtwagenrijbewijs kun je natuurlijk ook proberen om als vrachtwagenchauffeur werk te vinden. Soms zijn er zo hard vrachtwagenchauffeurs nodig, dat je op de opleiding betaalt krijgt door een werkgever. Het is dus slim om aan te geven dat je dat wat lijkt, als dat ook zo is natuurlijk.

Werken met opleiding

Het is ook mogelijk om toch een opleiding te volgen, maar dan een opleiding die werken en leren combineert. Er zijn verschillende zogenaamde bbl-opleidingen die daar allerlei mogelijkheden in bieden. Dan ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf en krijg je al loon.

Wat past bij mij?

Het voordeel van ongeschoold werk is, dat je van alles kunt uitproberen. Je moet er niet eerst een hele studie voor volgen, om er dan achter te komen dat het misschien toch niet bij jou past. Verder leer je als je verschillende dingen uitprobeert ook of je bijvoorbeeld liever in een klein of groot bedrijf werkt.

Laag salaris?

De kans is groot dat je het minimumloon verdient of net iets meer. Wil jij meer verdienen? Dan kan het een optie zijn om in ploegen te gaan werken. Het kan ook dat je na een tijd werken besluit, om toch weer terug naar de schoolbanken te gaan. Op die manier kun je op de lange termijn meer verdienen. Je bent voor sommige bedrijven immers nu meer waardevol, omdat jij iets kan dat niet iedereen kan.

https://we-fulfil.nl/