Germontis
Image default
Woning en Tuin

Wat is een vastgoedbelegging?

Een investering in onroerend goed is een vorm van beleggen waarbij u eigendom van onroerend goed of grond krijgt. Investeren in onroerend goed is iets anders dan het kopen van een huis om in te wonen. Wanneer u in onroerend goed investeert, koopt u het om geld te verdienen door het te verhuren of tegen een hogere prijs te verkopen. Investeren in onroerend goed kan door middel van hypotheken of door het onroerend goed rechtstreeks te kopen. Er zijn risico’s verbonden aan het beleggen in elk type activa, maar beleggen in onroerend goed heeft enkele unieke risico’s die andere beleggingen niet hebben. Zo is er meer risico dat uw huurder geen huur betaalt of dat uw huis schade oploopt door natuurrampen zoals orkanen en overstromingen.

Vastgoedbeleggingen versus reguliere huurwoningen

Investeren in onroerend goed is een geweldige manier om uw vermogen te vergroten en uw portefeuille te diversifiëren. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen huurwoningen en vastgoedbeleggingen. Als u bijvoorbeeld een huurwoning koopt als investering, dekt de huur al uw hypotheekbetalingen en andere kosten, terwijl een vastgoedbelegging mogelijk in deeltijd moet worden verhuurd om deze kosten te dekken. Vastgoedbeleggingen moeten worden gekocht met de bedoeling ze ten minste vijf jaar vast te houden voordat ze opnieuw worden verkocht. Zo profiteert u van een positieve cashflow en vermogensgroei.

Vastgoedbeheer en huurdersscreening

Vastgoedbeheer is een zwaar beroep. U moet het onroerend goed beheren, het onroerend goed onderhouden en huurdersscreening uitvoeren. Met zoveel taken om uit te voeren, kan het voor verhuurders moeilijk zijn om voor alles tijd te vinden. Dit is waar screeningsoftware voor huurders van pas komt. Hiermee kunnen verhuurders huurders online screenen voordat ze zelfs maar komen voor een interview. Dit bespaart hen tijd en moeite door ongeschikte sollicitanten te elimineren zonder hen persoonlijk te hoeven ontmoeten. Je kunt dus niet zomaar beginnen met investeren en een beleggingspand verkopen

Belangrijke factoren om te overwegen bij de aankoop van vastgoedbeleggingen

Vastgoedbeleggingen zijn een geweldige manier om rijkdom op te bouwen. Het is een investering voor de lange termijn en er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf ervan. Enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer:

– Plaats;

– Huurtarieven;

– Eigendom belasting;

– Kosten voor vastgoedbeheer;

– Kapitalisatietarieven.