Germontis
Image default
Woning en Tuin

Tips voor raambekleding

Het kiezen van de juiste raamdecoratie voor je huis hoeft geen moeilijk proces te zijn. De raambekleding die je kiest moet functioneel zijn en het juiste decoratieve statement maken. Om beter te begrijpen welke raambekleding het beste zijn voor elke kamer in je huis moet je kijken naar het materiaal, de functionaliteit, het ontwerp en de totale afmetingen. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, probeer dan deze tips!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een populaire oplossing voor wie de elegante uitstraling van gordijnen bewondert, maar de moderne gemakken van jaloezieën wil. Ze zorgen ook voor extra isolatie, wat helpt besparen op energiekosten. Je kunt kiezen uit een hele reeks stijlen. Een uitgebreide variëteit aan lichtfilterende en kamerverduisterende stoffen geeft je de vrijheid om precies de juiste look voor je huis te creëren, en tegelijk het binnenkomende licht te regelen. We gebruiken graag vouwgordijnen in eet- en woonkamers! Je kunt ze zelfs combineren met draperieën voor een meer formele look.

Kunststof jaloezieën

Als je raambekleding zoekt die vochtbestendig is en gemaakt van de beste materialen die de tand des tijds doorstaan, dan zijn kunststof jaloezieën het beste voor jou! Hoe vochtig de omgevingsomstandigheden in je omgeving ook zijn, de vochtbestendige jaloezieën behouden hun integriteit en schoonheid. Kies uit onze lijn van jaloezieën die bestand zijn tegen hoge vochtigheid zoals in badkamers en tegelijk tijdloze elegantie schenken, of uit onze lijn van imitatie houten rolluiken die zeer geschikt zijn voor plaatsen met hoge vochtigheid zoals kustwoningen.

Gordijnen

Gordijnen scheppen een warm en uitnodigend gevoel en bieden zowel kwaliteit als stijlvolle versiering die de stijl van elke kamer en je hele huis samenbindt. Gordijnen kunnen gemakkelijk en handig verwisseld worden om de steeds veranderende stijl en uitstraling van je kamers te helpen aanpassen. Het gebruiksgemak van gordijnen maakt ze tot een geweldige aanwinst voor veel gebruikte kamers, waar ze door hun voortdurend gebruik regelmatig schoongemaakt moeten worden, wat andere gemonteerde raamdecoratiemogelijkheden tot een onnodig gedoe maakt. Raamgordijnen bieden het uiterste aan veiligheid en privacy en trekken dicht om inkijk van buiten tegen te houden, terwijl ze elke kamer beschermen tegen onaangename schittering door de zon. Als algemene regel kiezen we meestal gordijnen voor kamers waarvan we het totaalbeeld willen verzachten, zoals slaapkamers en eetkamers.

Plisségordijnen met honingraat plooi

Plisségordijnen bieden een unieke aanblik en zijn zeer betaalbare raambekledingsopties. De geplooide plisségordijnen voegen dimensie toe aan woonruimtes. Een van de grootste voordelen van dit type raambekleding is dat ze zich helemaal plat opstapelen als ze opgetrokken zijn om een volledig, open uitzicht naar buiten mogelijk te maken. Plisségordijnen zijn er in transparante, lichtdoorlatnende en verduisterende stoffen om aan je specifieke voorkeuren voor lichtregeling tegemoet te komen. Deze zijn geweldig voor elke kamer in je huis!

Veiligheid voor kinderen

Heb je kleintjes in huis? Naarmate peuters groeien, groeit ook hun nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Als je dat over het hoofd ziet, kunnen eenvoudige huishoudelijke voorwerpen – ook raambekleding – in potentiële gevaren veranderen. Snoerloze kinderveilige jaloezieën en koordloze gordijnen met intrekbare lift bieden extra veiligheid voor kinderen en maken tegelijk het bedienen van ramen een fluitje van een cent. Elektrische rolgordijnen zijn uitstekende kindvriendelijke raambehandelingen omdat ze snoerloos werken en geprogrammeerd kunnen worden om op het gewenste tijdstip te openen en te sluiten.

 

 

https://www.raamdecoratie.com