Germontis
Image default
Zorg

Uit deze materialen kunt u kiezen als u een douchestoel wilt bestellen

Bent u van plan een douchestoel te bestellen? Dan komt u er waarschijnlijk al snel achter dat er veel verschillende modellen bestaan. Zo zijn er verrijdbare stoelen, zitjes die vast worden gemaakt aan uw douchewand, eenvoudige krukjes en inklapbare stoeltjes. U kunt niet alleen kiezen in de soort stoel, u kunt ook nog eens een keuze maken tussen verschillende materialen. De twee meest voorkomende materialen waaruit douchestoelen zijn gemaakt zijn staal en aluminium. Beide materialen hebben zo hun eigen voordelen, dus is het handig als u precies weet wat voor u de beste optie is voordat u een keuze maakt.

Een aluminium douchestoel versus een stalen douchestoel bestellen

Bij het bestellen van een douchestoel lijkt de keuze soms oneindig. Maar dat valt uiteindelijk best mee: de belangrijkste keuze is het model van de stoel en het materiaal waarvan de stoel gemaakt is. Over het algemeen zijn de meeste modellen van staal of aluminium gemaakt. Over beide opties zijn positieve en negatieve aspecten te zeggen. Zo is staal een stuk zwaarder, waardoor de stoel moeilijker te verplaatsen is. Maar dat betekent ook dat de stoel hierdoor veel stabieler aanvoelt. Bij een aluminium stoel is dit precies andersom: het zitje is licht en dus makkelijker te verplaatsen, maar het kan wel soms wat gammel aanvoelen. Een ander groot verschil is de levensduur van het materiaal. Hoewel staal net zo stevig is als aluminium, ziet het er snel minder mooi uit doordat het kan gaan roesten in de douche.

Heeft u uw keuze gemaakt?

Heeft u de keuze tussen een aluminium of stalen douchestoel gemaakt? Tijd om een douchestoel te bestellen! Bij Zorgthuiswinkel.nl kunt u terecht met al uw wensen voor een stoel, die ook nog eens gratis wordt thuisbezorgd bij een bedrag vanaf 50 euro. Kunt u toch nog wat extra advies gebruiken? Neem dan contact op met hun klantenservice.