Germontis
Image default
Zorg

Het afbreken van een zwangerschap

Ben je ongewenst zwanger en overweeg je een zwangerschapsafbreking? In ons land is abortus wettelijk toegestaan tot 24 weken zwangerschap.

Behandelingen

In de dagelijkse praktijk, in abortusklinieken zoals Bloemenhove in Haarlem en Abortuskliniek Amsterdam, vinden zwangerschapsafbrekingen plaats tot 22 weken. Dit zijn de mogelijke behandelingen:

–        een overtijdbehandeling bij een zwangerschap van minder dan 6,2 weken;

–        de abortuspil bij een zwangerschap van 5 tot 9 weken;

–        een zuigcurettage-ingreep bij een zwangerschap van 5 tot 12 weken;

–        een abortus dagbehandeling bij een zwangerschap van 13 tot 17 weken;

–        een abortus dagbehandeling bij een zwangerschap van 18 tot 22 weken.

Op www.bloemenhove.nl vind je een keuzetool die je vertelt welke van de 5 ingrepen in jouw geval aangeraden wordt.

Ondersteuning bij keuze

De beslissing om abortus te laten plegen is ingrijpend. Het is verstandig er de tijd voor te nemen en erover te praten met dierbaren. Zorg ervoor dat het altijd jouw keuze is en niet van die van iemand anders. Kun je niet beslissen of heb je niemand met wie je kunt overleggen? Het FIOM is een gespecialiseerde en onafhankelijke organisatie waar je kunt aankloppen met je verhaal. De website zanzu.nl biedt uitkomst als je gerichte informatie over een abortus zoekt in een andere taal dan Nederlands. Enkele opties zijn: Frans, Duits, Arabisch, Pools, Turks, Roemeens en Somalisch.

Wat kost een zwangerschapsafbreking? Niets als je in Nederland woont en / of werkt. Een en ander wordt dan namelijk vergoed door de overheid. Anonimiteit is bij Abortuskliniek Amsterdam en Bloemenhove in Haarlem gewaarborgd.  

Op de dag van de abortus heb je eerst een vertrouwelijk gesprek met de arts van dienst. Zij wil er namelijk zeker van zijn dat je echt achter je beslissing staat en dat je door niemand onder druk wordt gezet. Vervolgens krijg je een vooronderzoek en wordt een echo gemaakt. Is alles in orde, dan wordt overgegaan tot de zwangerschapsafbreking.

https://www.germontis.nl/