Germontis
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een stelling? Let hierop!

Je vraagt je misschien af wat voor soort winkelstellingen jouw magazijn moet hebben. Je moet weten wat de beste manier is om de opslagcapaciteit van je magazijn te maximaliseren. Als je de unieke voordelen van elke stelling niet goed in beeld hebt, zul je in de toekomst moeilijk keuzes kunnen maken. Er zijn verschillende soorten stellingen, en elke soort biedt voordelen ten opzichte van de andere. Hieronder staan verschillende dingen waar je aan moet denken bij het kiezen van een stelling. Op deze manier kun je de beste keuze maken voor je bedrijf.

Draagvermogen van de stelling

Een van de meest cruciale factoren bij het kiezen van de beste winkelstelling is het draagvermogen. Je moet het maximale gewicht bepalen van de goederen die op een stelling passen om een systeem te kiezen dat voldoet aan de opslagcapaciteit. Je kunt je werknemers en klanten in gevaar brengen wanneer de stelling onvoldoende capaciteit heeft om het gewicht van de producten te dragen. Daarnaast kunnen producten op deze manier beschadigt raken. Kies je voor een stelling met overdreven eigenschappen, dan zal dit resulteren in verspilling voor je bedrijf. Wees dus verstandig bij het kiezen van een stelling.

De opslagcapaciteit van je magazijn

De capaciteit van jouw magazijn is het volgende aspect waar je rekening mee moet houden bij de keuze van het stellingsysteem. Verschillende soorten stellingen hebben verschillende opslag dichtheden. De hoeveelheid producten die je kunt opslaan neemt toe met de dichtheid. Een drive-in systeem kan bijvoorbeeld veel items opslaan omdat deze de hoeveelheid gangpad ruimte beperkt. Vanwege de geringe directe toegang tot de producten is dit alleen geschikt voor magazijnen met vrijwel homogene artikelen.

Hoe kun je gemakkelijk de inhoud terugvinden?

De directe toegang tot elk afzonderlijk artikel is een andere cruciale overweging bij de keuze van een stellingsysteem. Selectieve palletstellingen of middelgrote stellingen met een lage opslagdichtheid zijn de beste optie voor magazijnen met een verscheidenheid aan artikelen, omdat elk artikel hiermee altijd toegankelijk is. Vanwege een korte houdbaarheid moeten sommige producten de FIFO-regel (first in, first out) volgen. Voorbeelden hiervan zijn magazijnen voor de opslag van medicijnen, bevroren vlees en landbouwproducten. Je kunt een stelling gebruiken dat LIFO (last in, first out) inventaris gebruikt en een hogere opslagdichtheid heeft als je niet met dit soort producten te maken hebt. Dus, welke stelling is geschikt voor jouw bedrijf? Bekijk de website van Kaan eens voor meer informatie.