Germontis
Image default
Aanbiedingen

Tuinmeubilair dat je in de winter niet binnen hoeft te zetten

Heb je de hele zomer kunnen genieten van je tuinmeubilair, moet je het in de winter weer allemaal binnenzetten. Met tuinmeubilair dat in de winter buiten kan blijven staan hoeft dat niet. Maar welke soorten tuinsets kunnen het hele jaar buiten blijven staan?

 

Teakhouten tuinset

Teakhouten tuinmeubelen kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Teakhout is namelijk hardhout, waardoor het goed resistent is tegen alle weersomstandigheden en temperaturen. Het wordt daarom ook veel gebruikt bij het bouwen van schepen. Een teakhouten tuinset is dus het hele jaar door ideaal voor in je tuin. Daarnaast is teakhout erg zwaar waardoor het stevig in je tuin kan blijven staan zonder om te vallen of weg te waaien in een storm. Het is erg sterk hout!

Een nadeel aan een houten tuinset kan zijn dat het hout door de jaren heen erg verkleurd door het weer. Sommige mensen vinden dit juist mooi, maar anderen niet. Dan zou je het hout om de zoveel tijd kunnen behandelen, zodat het teak beschermd blijft. Dit zorgt ervoor dat het teakhout zijn mooie, warmbruine kleur behoudt. 

 

Kunststof tuinset

Kunststof tuinmeubelen of tuinmeubilair dat voor een klein deel bestaat uit kunststof materiaal zijn erg goed bestand tegen de regen en kou. Daarom kan je het prima het hele jaar door in je tuin laten staan; het zal niet snel kapotgaan! Een nadeel aan een kunststof tuinset is dat het niet goed tegen de zon kan, waardoor het snel verkleurd. Tegenwoordig hebben veel kunststof tuinmeubelen een beschermlaag die helpt tegen de straling van de zon. Toch is het aan te raden om je kunststof tuinset extra te beschermen tegen de zon door er een hoes overheen te doen wanneer je het niet gebruikt, vooral in de winter. Zo blijft je meubilair nog langer mooi! 

 

Verschillende soorten materialen

Andere materialen die je prima het hele jaar in de tuin kan laten staan zijn bijvoorbeeld aluminium of touw van polyester. Deze materialen verweren ook niet snel en zullen lang mooi blijven!

 

https://www.germontis.nl/