Germontis
Image default
Bedrijven

Wil jij op rijles in de regio Eindhoven?

Ben jij een van de velen die wil gaan lessen? En woon je in Zuidoost-Brabant? Er zijn veel bedrijven in Eindhoven en omgeving die rijlessen aanbieden. Waar moet je nu op letten? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Kwaliteit van de rijschool

Voor je begint aan je eerste rijlessen, is het goed om je naar cijfers en andere indicatoren van de kwaliteit van de school en de instructeurs te richten. Op de site van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zijn statistieken te vinden met betrekking tot de slagingspercentages en het aantal rijexamens per rijschool. Verder kun je aan de hand van reviews – van Google tot Facebook tot Trustpilot – lezen wat andere kandidaten vonden van de rijlessen. Gelukkig zijn er veel grote en kleinere scholen die rijles in Eindhoven aanbieden, dus er zijn genoeg goede bedrijven onder het aanbod.

Naast de objectieve criteria is de keuze qua van welke instructeur jij het fijn vindt om rijles te krijgen ook heel erg een kwestie van gevoel. Bel eens wat rijscholen op. In deze oriënterende gesprekken kun je vragen naar de manier waarop ze les geven, of ze met vaste of wisselende instructeurs werken en onder andere hoelang een rijles duurt (dit varieert tussen 45 minuten en een vol uur). Het laatste is belangrijk omdat je effectief een derde meer per uur betaalt als je maar 45 minuten krijgt vergeleken met een concurrent die hetzelfde vraagt voor een vol uur.

Ondanks de drukte snel je rijbewijs

Als gevolg van de coronacrisis zijn de wachttijden voor het halen van een rijbewijs B flink opgelopen. Hoe zorg je ervoor dat je toch redelijk vlot je rijbewijs haalt? Als eerste is het belangrijk om zo snel mogelijk je theorie-examen te halen. De kennis die je hiermee opdoet is namelijk sowieso handig voor je praktijklessen. Daarnaast is het verplicht om eerst je theorie-examen te halen, voordat je voor je praktijkexamen op mag. Veel rijscholen bieden theorielessen aan. Ondanks de vaak hoge prijzen voor deze lessen, is het voor veel leerlingen de moeite waard om in klassikaal verband theorieles te krijgen.

https://autorijschool-kwaliteit.nl/