Germontis
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten houtverf

Wanneer je je houten producten wilt beschermen, kun je gebruik maken van houtbeits. Wanneer je het hout puur cosmetisch wilt aanpassen, kun je gebruik maken van houtverf. Er zijn erg veel verschillende soorten verf voor verschillende houtsoorten. Het is van belang dat je voor het hout ook de daarvoor bedoelde verf gebruikt. Wanneer je dit niet doet, bestaat er een kans dat het hout in kwaliteit afneemt of dat de verf niet het doel verwezenlijkt waar het daadwerkelijk voor bedoeld is. Deze soorten houtverf zijn er:

‘Normale’ houtverf

Deze soort houtverf wordt over het algemeen alleen gebruikt voor het kleuren van hout. Deze muurverf wordt enkel voor cosmetische doeleinden gebruikt. Wanneer je de schutting, de schuur of een houten deel van het huis een ander kleurtje wilt geven is houtverf een optie.

Houtbeits

Dit soort verf dient als bescherming voor houten ondergronden. Het is een soort lak welke je direct aanbrengt op het hout. De houtbeits brengt een beschermende extra laag aan over het hout. Deze laag dient ook gelijk als bescherming laag, het weert namelijk vuil van het hout en ook zorgt de houtbeits er voor dat het hout niet gaat rotten nadat het nat is geworden. Wanneer je houtbeits aanbrengt, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te doen nadat het hout geplaatst is. Wanneer je dit niet doet, is het mogelijk dat het hout al beschadigd is voordat de beits er over heen gaat. Als dit het geval is, kan de beits er juist voor zorgen dat het hout in kwaliteit verslechtert. De beits vormt als het ware een extra laag. Wanneer er vocht in het hout zit, zal de beits voorkomen dat het vocht eruit loop. Dit zorgt voor schade aan het hout. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden met deze omstandigheden.

https://www.moosefarg.nl/