Germontis
Image default
Telefonie

Wat weten we al over de iPhone 13?

Alle Apple-fans kijken weer reikhalzend uit naar de lancering van het nieuwe Apple vlaggenschip. Of het de iPhone 13 serie gaat heten of de iPhone 12S is nog onduidelijk, maar er zijn toch al wat interessante geruchten naar buiten gekomen. Benieuwd wat je van dit toptoestel kunt verwachten? In dit artikel vertellen we er meer over. Lees snel verder!

De verwachte releasedatum

Voorgaande jaren, met uitzondering van 2020, werden de nieuwe iPhone-modellen in september aangekondigd. De verwachting is dat de aankondiging van de nieuwe iPhone wederom zal gaan plaatsvinden tijdens een Apple-event later dit jaar. We weten allemaal dat Apple graag releases aankondigt op dinsdagen, dus de kans is misschien wel aanwezig dat de iPhone 13-serie al op dinsdag 14 september 2021 het levenslicht gaat zien! Dit betekent dat we nog enkele weken zijn verwijderd van de lancering. Spannend!

Betere camera en iets kleinere notch

Grote ontwerpwijzigingen worden niet verwacht. Zo zullen de iPhone 13 toestellen naar alle waarschijnlijkheid dezelfde functies hebben als de iPhone toestellen uit 2020, oftewel de iPhone 12-serie. Maar we kunnen wel rekenen op een cameraverbetering, een snellere A-serie processor, een nieuwe 5G-chip van Qualcomm, een langere batterijduur en een iets kleinere notch. Hierdoor krijg je meer ruimte boven in het beeld om informatie te weergeven. Wel zo handig en een uitdrukkelijk verzoek van velen. Gelukkig lijkt Apple hier gehoor aan te geven.

Sterke magneten en matte afwerking

De iPhone 13 modellen hebben mogelijk ook sterkere magneten aan de binnenkant, en een andere matte afwerking aan de buitenkant. Geruchten suggereren dat de aankomende iPhones zullen worden geleverd in een matzwarte kleuroptie die space gray zal vervangen. Ook krijgen de iPhones een nieuwe roestvrijstalen coating die vegen en vingerafdrukken moet doen verminderen. Onverlet staat echter wel dat elke smartphone, dus ook de iPhones, gevoelig blijft voor breuk. Daarom wordt er altijd geadviseerd om een stevig iPhone 13 hoesje te kopen. Zo weet je zeker dat de iPhone 13 tegen een stootje kan én waardevast blijft.

Leverbaar in allerlei frisse kleuren?

De iPhone 12 is leverbaar in allerlei frisse kleuren, dus de kleurrijke types kunnen hun geluk niet op. Apple lijkt ervoor te kiezen om ook het instapmodel, de iPhone 13 smartphone, te laten verschijnen in een zestal kleuren. Dat ligt enigszins in de lijn der verwachting. Er is een gerucht dat Apple overweegt om ook een oranje/brons-achtige kleur te laten verschijnen, maar opgemerkt moet worden dat dit gerucht afkomstig is van een bron die geen betrouwbare staat van dienst heeft, als het gaat om de plannen van Apple nauwkeurig te voorspellen. Welke kleuren de iPhone 13 krijgt, weten we dus nog niet.

https://www.casimoda.nl/apple/iphone-13-hoesjes/