Germontis
Image default
Marketing

DAB, FM of internetradio

DAB, FM of internet radio

 

Als je aan een radio denkt, wat stel je je dan voor? Waarschijnlijk de radio’s die je ouders thuis gebruikten. Toch lijkt het misschien alsof FM uit de mode raakt en over een jaar of 10 een verouderde technologie zou kunnen zijn – dit komt omdat DAB+ en internetradio op weg zijn om populairder dan ooit te worden. Verwacht wordt dat tegen 2023 alle uitzendingen digitaal zullen gaan via Internet Protocol netwerken zonder dat er zendmasten nodig zijn! Dus hoe beslis je welk type je verkiest? Denk eraan: als we het 100 jaar geleden hadden, zouden er verhitte discussies zijn tussen “telegrafisten” en “draadloze operatoren” Dat debat zou vandaag misschien beslecht zijn, maar misschien niet zo snel aangezien beide systemen

Speakers voor TV

 

Je hebt het waarschijnlijk zelf ook gemerkt… Je hebt een gloednieuwe televisie gekocht, die je met veel moeite op de juiste plaats hebt geïnstalleerd en na wat geklungel met de kabels van je TV en internet provider is het je gelukt om hem aan de praat te krijgen. Helemaal tevreden krul je je op de bank. Klaar om je favoriete Netflix serie in full-HD te kijken alleen voor speakers die van karton zijn! Verschrikkelijk! Maar gelukkig is er een eenvoudige oplossing – speciale luidsprekers kopen die ontworpen zijn voor tv’s zoals die van jou, zodat je geen vreselijke geluidskwaliteit hebt wanneer je thuis films of programma’s bekijkt.

Beste speakers voor thuis

 

De beste luidspreker voor uw huis is er een die perfect bij u past. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, zoals de geluidskwaliteit en het doel waarvoor de luidsprekers zullen worden gebruikt.

Luidsprekers voor thuis zijn ontworpen om de beste geluidservaring te bieden. Wat u persoonlijk goed vindt klinken is een persoonlijke keuze, maar er zijn enkele punten die u kunnen helpen bij uw zoektocht naar wat goed zal werken in huis. Het type luidspreker is belangrijk: een eenvoudig te gebruiken Bluetooth-apparaat kan geschikt zijn voor de behoeften van de ene persoon, terwijl een andere liever iets eenvoudiger op te zetten en meer permanent is met kabels inbegrepen, zoals die van Bose of Sonos.

Hoe klinkt een opgeblazen speaker

U luistert naar uw favoriete muziek, u zet het volume iets harder… en plotseling is er geen helder geluid meer. Het klinkt alsof er alleen maar gekraak uit die luidspreker komt! Maak je geen zorgen – als het zelfs bij een lager volume doorgaat, is de kans groot dat je luidsprekers zijn opgeblazen. Maar hoe weet ik dat? Lees verder om te zien welke tekenen op deze mogelijkheid wijzen en wat de volgende stap kan zijn als u weet dat de luidsprekers zijn opgeblazen door een ongelukkige gebeurtenis, zoals een te hoog voltage of het per ongeluk omver schoppen van de behuizing bij het verplaatsen van meubels in een krappe ruimte zonder eerst iemand anders te waarschuwen (au!).

https://audiogigant.nl/geluid/dab-fm-internet-radio/