Germontis
Image default
Industrie

De bekendste opleidingen voor hijsen en heffen

Wanneer er wordt gewerkt in de branche van het hijsen en heffen is het belangrijk dat er daar regelmatig wordt gekeurd door een echte keurmeester. Dit heeft voornamelijk te maken met de veiligheid van iedereen die hier mee werkt en natuurlijk ook met de omstanders. Als keurmeester zijnde is het verplicht om een cursus te hebben gevolgd en daarbij is het dan ook aan te raden om dit te doen bij een erkende leerschool die alle kneepjes uit het vak kan uitleggen, waardoor de keuringen op een goede manier kunnen worden uitgevoerd, waarbij het belangrijk is dat de veiligheid van eenieder voorop wordt gesteld en daarnaast dat er ook een nieuwe keurmeester bij komt die meer handen kan bieden aan dit soort keuringen die in deze branche erg normaal zijn en vaak worden uitgevoerd. Hierbij kan men denken aan een jaarlijkse of 2 jaarlijkse keuring.

 

Opleidingen

De keurmeesters worden allemaal goed opgeleid om deze keuringen te mogen doen. Het is ook nogal een verantwoordelijke baan, dus het is ook aan te raden om dit te doen om te zorgen dat dit allemaal van een goede kwaliteit is. Er zijn 2 soorten opleidingen die het meest worden gedaan en welke dan ook het meest bekend zijn in deze bedrijfstak. Dat zijn de opleidingen om een keurder te worden boven de haak of de zogeheten opleiding voor onder de haak. Hier zit wel degelijk een verschil in en daar moet dan ook goed naar worden gekeken.

 

Boven- en onder de haak

Boven de haak keuren betekent dat er wordt gekeken naar de algemene veiligheid van de machines en apparaten, zoals deze in fabriekshallen en dergelijke worden gestald. Dat heeft nog niet zo zeer te maken met alle kleine- en losse onderdelen, maar dit gaat voornamelijk over de grotere onderdelen, welke de kleine onderdelen zodanig ondersteunen om goed te laten uitvoeren. Onder de haak heeft dus weer meer invloed op de kleinere zaken, zoals de kleine schroeven, haken en steunpilaren die worden gebruikt om de gehele machine goed te kunnen laten werken. Het is erg belangrijk dat dit goed wordt gedaan en daarom zal er ook een hele checklist worden afgegaan om te zorgen dat er niets wordt gemist tijdens de keuring.