Germontis
Image default
Industrie

Wat doet een ingenieursbureau?

Een ingenieursbureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opstellen van plannen en ontwerpen voor diverse projecten. Zo zijn er civiele ingenieurs die werken aan wegen, bruggen of andere infrastructuurwerken. Ook kunt u bij zo’n bureau terecht om te laten onderzoek doende naar de veiligheid van producten. Daarnaast bestaan er ook industrie-ingenieurs die werkzaamheden verrichten in sectoren als chemische industrie, scheepvaart of elektrotechniek. Ingenieursbureaus kunnen opdrachtgevers zijn, maar ook klanten. Ze hebben verschillende specialistische teams waarin de nodige vakmensen werkzaam zijn om een opdracht tot in de puntjes uit te voeren. Een van die bedrijven is ingenieursbureau Maters en de Koning.

Wat is civiele techniek?

Civiele technische ingenieurs zijn gespecialiseerd in wegen, bruggen en andere infrastructuurwerken. Een ingenieursbureau is een bedrijf dat werkzaamheden verricht voor verschillende sectoren zoals de chemische industrie, scheepvaart of elektrotechniek. Ingenieurs kunnen zowel opdrachtgevers als klanten zijn. Ingenieursbureau Maters en de Koning is een van die bedrijven. Zij zijn gespecialiseerd in civiele technische ingenieurs. Dat houdt in dat ze vooral aan de bereikbaarheid en mobiliteit van mens en maatschappij werken. Denk hierbij aan het autorijden over snelwegen of het varen over rivieren en kanalen.

Wat doet een ingenieur allemaal?

Een ingenieur kan in verschillende branches werkzaam zijn. Zo is er de civiele techniek, maar ook de bouw. Daarnaast kun je als ingenieur nog veel andere verschillende dingen doen. Het gaat hier om het ontwerpen, berekeningen maken, technisch inzicht geven en het adviseren binnen een opdracht.

Er zijn veel verschillende branches en sectoren waar een ingenieur te werk kan gaan. Wanneer je een opleiding wilt doen tot ingenieur, zul je merken dat er veel opties en mogelijkheden zijn. Het is dan ook belangrijk goed na te denken over wat je precies wilt gaan doen. Een ingenieursbureau kan je hierbij altijd helpen en adviseren. Ze hebben veel kennis en ervaring in huis.