Germontis
Image default
Financieel

Ontruimen van uw woning voorkomen

Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarin het niet meer vanzelfsprekend is om alle rekeningen te kunnen betalen. U kunt onverwachts uw baan verliezen of in een dure vechtscheiding belanden. De vaste lasten lopen in een dergelijke situatie gewoon door. Gas, licht, water, internet en natuurlijk de huur dient u elke maand netjes te betalen. Binnen een paar maanden kunt u zo diep in de schulden zitten dat u geen enkele rekening meer kunt betalen. Als het zo ver komt dat u de huur te lang niet meer hebt kunnen betalen, dan kan uw huis ontruimd worden. De verhuurder zet hiervoor een strikte procedure in gang. Hoe kunt u een pijnlijke ontruiming van uw huis voorkomen? Hieronder vindt u enkele tips

Tref een regeling met de verhuurder

Het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verhuurder. Als u namelijk geen initiatief ontplooit, verandert de situatie niet en is de kans op ontruiming groot. U kunt uw situatie aan uw verhuurder voorleggen en een regeling treffen om de huurschuld af te betalen tot u weer in staat bent om normaal de huur te voldoen. Als er al een incassobureau in het spel is, neemt u dan contact op met het bureau. Ook hier is de kans groot dat u een regeling kunt treffen.

Vraag de gemeentelijke kredietbank om hulp

U kunt hulp vragen bij de gemeentelijke kredietbank, de stadsbank of een schuldhulpverleningsinstantie. U dient zich daar te melden met uw volledige financiële administratie. Ook is het verstandig om alle brieven en aanmaningen mee te nemen. Een professionele consulent helpt u met het maken van een overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Dit overzicht kunt u dan weer gebruiken om uw situatie bij uw verhuurder uit te leggen. De kans is groot de schuldhulpverleningsinstantie, al dan niet gedeeltelijk, uitstel van betaling of een andere regeling voor u kan treffen.

Rechtnet Advocaten: uw incassobureau nabij Nijmegen

Rechtnet Advocaten: uw incassobureau nabij Nijmegen geldt als een van de autoriteiten op het gebied van advocatuur en incasso. U kunt hier terecht voor hulp in geval van dreigende huisuitzetting. Dit is ook mogelijk als Rechtnet Advocaten niet als incassobureau betrokken is bij financiële problemen die u met uw verhuurder heeft.