Germontis
Image default
Financieel

Een postpandemische bruiloft plannen? Dit is wat u moet weten voordat u leent om ervoor te betalen

De COVID-19-pandemie maakte het erg moeilijk , zo niet onmogelijk, voor mensen om een groot deel van 2020 openbare bruiloften te houden. Nu vaccins echter overal verkrijgbaar zijn en de lockdowns in het hele land worden opgeheven, zijn er weer huwelijksfeesten.

Als je van plan bent een huwelijk na een pandemie, denkt u er misschien over om een lening af te sluiten om het te financieren. Maar voordat je besluit om te gaan lenen, zijn er een paar dingen waar je eerst rekening mee moet houden.

Bruiloften kunnen erg duur zijn

Volgens het onderzoek van The Ascent is het gemiddelde kosten van een bruiloft in 2019 was € 33.900. Dat is veel geld — genoeg om een nieuwe auto te kopen. Als je niet veel geld hebt gespaard voor je bruiloft, kan het betekenen dat je een flink bedrag moet lenen – en een bedrag dat een uitdaging kan zijn om terug te betalen.

Voordat je besluit te lenen, moet je een idee van wat uw totale kosten zullen zijn door een gedetailleerd huwelijksbudget in te stellen. Om erachter te komen hoeveel persoonlijke lening u zich kunt veroorloven, onderzoekt u de kosten van het lenen om te zien hoeveel uw maandelijkse betalingen voor de lening zullen zijn en hoeveel rente u in de loop van de tijd zou kunnen betalen. Via Spaarbuidel kun je kosten berekenen en het beste aanbod voor jouw situatie krijgen.

Eenmaal u het volledige beeld begrijpt van hoeveel een lening u zal kosten, inclusief de rente die over de looptijd van de lening wordt betaald, kunt u beslissen hoeveel geld u comfortabel uitgeeft voor een groots feest.

Er zijn verschillende leenopties beschikbaar

Veel mensen krijgen standaard ‘huwelijksleningen’ als ze lenen voor hun huwelijk. Dit is een specifiek type persoonlijke lening dat op de markt wordt gebracht voor koppels die in het huwelijksbootje stappen. Maar er is geen reden om alleen een huwelijkslening aan te vragen. Elke persoonlijke lening zou moeten werken om uw kosten te dekken, aangezien kredietverstrekkers u toestaan het geld te gebruiken voor alles wat u maar wilt. 

U kunt ook kijken naar andere leenalternatieven. Als u bijvoorbeeld van plan bent een kleiner bedrag te lenen en het binnen een jaar of zo af te betalen, kunt u in plaats daarvan een 0% APR-creditcard gebruiken. Dit geeft je de kans om je bruiloftsartikelen in rekening te brengen en af te betalen terwijl het 0%-tarief van kracht is, zodat je uiteindelijk geen rente verschuldigd bent.

Vergeet niet alle verschillende bronnen van huwelijksfinanciering beschikbaar, zodat u de meest betaalbare lening kunt kiezen gezien uw situatie. Er zijn namelijk ook opties om zaken te huren, denk bijvoorbeeld aan bloemen huren of een digitale piano huren voor de muziek tijdens de bruiloft.

Leningen kunnen andere financiële doelen beïnvloeden

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar wat uw maandelijkse betalingen zullen zijn na de bruiloft en om na te denken over hoe uw persoonlijke financiën kunnen worden beïnvloed. Het huwelijk is slechts het begin van een gedeeld leven met je partner. Misschien wil je samen een huis kopen of een gezin stichten – beide kunnen duur zijn.

Als de afbetalingen van je huwelijkslening van invloed zijn op je vermogen om andere dingen te doen, dan kun je besluiten minder te lenen, zelfs als dat betekent dat je een kleinere bruiloft hebt. Je zou veel meer succes kunnen boeken als je als koppel verder gaat als je ervoor zorgt dat je niet meer leent dan je comfortabel kunt betalen.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden. 

 

https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening/