Germontis
Image default
Bedrijven

Een boekhouder kiezen

De beste manier om een goede accountant te vinden, is door rond te vragen en te praten met mensen die er al eens een hebben gebruikt. Als ze iemand aanbevelen, moet het de moeite waard zijn om ze te bekijken!

Als u overweegt een accountant in te schakelen, zorg er dan voor dat u referenties van eerdere klanten krijgt, zodat u kunt zien hoe hun werk is geweest. Vraag ook of er extra kosten aan verbonden zijn – deze kunnen variëren afhankelijk van het soort bedrijf dat u runt. Kijk bijvoorbeeld naar deze boekhouder amersfoort.

U kunt ook overwegen om professionele hulp in te schakelen bij het starten van uw eigen kleine bedrijf. Er zijn veel boeken beschikbaar over het opzetten van een nieuw bedrijf, waaronder How To Start A Small Business For Dummies van John Jantsch.

Het eerste waar ik naar zou kijken, is of je iemand fulltime of parttime nodig hebt. Over het algemeen rekenen de meeste CPA’s uurtarieven op basis van hoeveel tijd ze nemen om belastingen voor te bereiden. Dus als u maar één keer per jaar aangifte doet, kunt u het waarschijnlijk zelf afhandelen met software zoals Moneybird.  

Ik ga ervan uit dat “boekhouden” meer betekent dan alleen het bijhouden van geld dat het bedrijf binnenkomt en uitgaat. Boekhouders houden over het algemeen alle transacties bij die binnen de organisatie zijn gedaan, zoals verkoopfacturen, inkooporders, loonlijsten, enz., en zorgen ervoor dat deze records overeenkomen met andere financiële informatie die elders is opgeslagen. Ze kunnen zelfs een analyse uitvoeren van gegevens die zijn verzameld tijdens de normale bedrijfsvoering.

Als u op zoek bent naar een boekhouder/accountant, zult u waarschijnlijk meerdere kandidaten moeten interviewen totdat u er een vindt wiens vaardigheden overeenkomen met die van u. 

Veel geluk!