Germontis
Image default
Vakantie

Een heerlijke weekend in de Ardennen

Voor een mooi weekendje weg te gaan hoef je helemaal niet ver te reizen. Vlak over de grens in Limburg begint al het beeldschone natuurgebied de Ardennen. Schitterende heuvels vol bomen zo ver het oog kan rijken. Rustige kabbelende beekjes die zich een weg zoeken door de natuur. En ja, zelfs prachtige watervallen kom je tegen in dit schilderachtige gebied. Zo dichtbij, en toch lijk je bijna je in een totaal andere wereld terecht te komen. Er is ook veel te beleven in dit gedeelte van België, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Dus ben je van plan om ergens naar toe te gaan? Boek dan een weekend Ardennen!

Wat kan je allemaal doen tijdens een weekend in de Ardennen?

Wandelen en fietsen, dat is waar de meesten mensen aan denken als ze een natuurgebied gaan bezoeken. En natuurlijk kan dit ook in de Ardennen. Dit gebied beschikt over prachtige wandel- en fietsroutes waarbij je van de ene verbazing in de andere zult vallen. Schitterende vergezichten en indrukwekkende watervallen zal je hoogstwaarschijnlijk passeren tijdens je wandel- of fietstocht. Ook mountainbiken kan je hier uitstekend. Ben je wat avontuurlijker? Dan is rotsklimmen misschien wat voor jou. Ook abseilen, kanoën en raften kan je hier volop ondernemen.

Van kastelentocht tot grottenbezoek

Eeuwenoude kastelen en burchten kijken hier trots uit over hun omgeving. Kijk maar eens om je heen als je door dit gebied rijdt. Her en daar verspreidt liggen prachtige kastelen en kleine romantische dorpjes. Hier kun je urenlang ronddwalen. Ook grotten zijn in de Ardennen volop aanwezig. In sommige grotten kun je zelfs een ondergronds boottochtje maken. Spannend! Dus ben je op zoek naar een weekendje weg naar een plek vol beleving? Ga dan voor een weekend Ardennen. Je zult zeker geen spijt krijgen!

https://indardennen.be/