Germontis
Image default
Woning en Tuin

Handige informatie als je van plan bent deurkrukken te kopen

Soms is het slim om je vooraf even goed in te lezen waar je op moet letten bij een nieuwe aankoop. Zo is het ook bij de aanschaf van nieuwe deurkrukken. Of je nu de complete deur inclusief deurklink vervangt of slechts de klink en het beslag houd de volgende zaken altijd in je achterhoofd, want dan zal jij ongetwijfeld een goede aankoop doen waar je geen spijt van gaat krijgen.

Een deurkruk voor buiten

Er zit een groot verschil in deurkrukken die bedoeld zijn voor buiten, en dus resistent zijn tegen bepaalde weersinvloeden, en deurkrukken voor binnendeuren. Naast dat de deurklink buiten dus blootgesteld wordt aan bijvoorbeeld regen en sneeuw is het ook belangrijk dat deze inbraakwerend is. Daarom hoort er eigenlijk altijd een veiligheidsbeslag bij een deurklink die buiten gebruikt zal worden.

Volg de trends

De meeste mensen vinden het leuk om hun interieur regelmatig een frisse touch te geven door wat kleine aanpassingen te doen en mee te gaan met bepaalde trends. Trends die je vaak ziet bij deurkrukken zijn vaak te vinden in een bepaalde kleur, materiaal of een bepaalde vorm. Zo zie je tegenwoordig in veel huizen vaak zwarte deurklinken omdat deze goed passen bij een industriële stijl wat betreft inrichting.

RVS deurkrukken

Het materiaal dat je tegenwoordig het vaakst voorbij ziet komen is RVS. Dit materiaal heeft enkele voordelen. Het zal bijvoorbeeld niet gaan roesten. RVS deurkrukken passen erg mooi in een modern interieur. Heb jij een huis met een klassieke uitstraling of misschien zelfs een jaren ‘30 woning en wil je het oude karakter graag naar voren laten komen? Dan word je eerder aangeraden om voor een andere klink te kiezen bijvoorbeeld een messing variant.

https://www.deurklinken.com