Germontis
Image default
Dienstverlening

Hoe bouw je een bouwsteiger op

Een bouwsteiger opbouwen is iets wat altijd zeer zorgvuldig moet gebeuren, het is namelijk belangrijk dat een steiger op een goede manier wordt opgebouwd omdat je hierdoor veiliger te werk kunt gaan. Wanneer je dan ook een steiger gaat opbouwen of afbreken moet je altijd met minimaal twee personen zijn, het opbouwen of afbreken van de steiger gaat hierdoor niet alleen sneller maar gebeurd ook veiliger.

Kies de juiste module

Wanneer je een steiger gaat opbouwen moet je vooraf weten welke module je toe gaat passen, er zijn namelijk verschillende modules voor het opbouwen van steiger. Deze modules zorgen er allemaal op een veilige manier voor dat je de hoogte in kunt werken. Er zijn vier verschillende modules. Wanneer je een steiger gaat opbouwen begin je altijd bij module A, wanneer je hoger wilt ga je naar module B. Wanneer module B ook nog niet hoog genoeg is kun je altijd nog module C en D erbij opbouwen. 

Waterpas

Het is belangrijk dat een steiger ten allen tijde waterpas staat, hierdoor kan er namelijk geen evenwicht verloren gaan en blijft de steiger altijd in balans. Wanneer je een steiger gaat opbouwen op een ondergrond die niet gelijk is moet je wiel spindels gebruiken om de steiger waterpas te krijgen. De ondergrond is erg belangrijk wanneer je een steiger op gaat bouwen, de ondergrond mag namelijk niet te zacht zijn omdat een steiger hierin kan wegzakken. 

Weer

Wanneer je een steiger gaat opbouwen is het heel belangrijk dat je rekening met het weer, dit geldt natuurlijk alleen als je buiten een steiger op gaat bouwen. Wanneer je op een steiger gaat werken wanneer er wind staan kun je tot maximaal windkracht zes veilig te werk gaan, wanneer er een hogere windkracht van toepassing is moet je de steiger afbreken omdat het anders te gevaarlijk wordt.